Subsidieregeling BOSA voor 2024 bijna uitgeput

Sportverenigingen die in 2024 nog een beroep willen doen op de BOSA-subsidie lijken haast te moeten maken! Volgens de website van DUS-I is er mogelijk nog slechts 11,1 miljoen euro beschikbaar voor het lopende jaar.

 

BOSA ‘overvraagt

De subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) is bedoeld voor amateursportorganisaties. Deze kunnen subsidie aanvragen voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmaterialen. Voor 2024 is het totale budget voor de regeling vastgesteld op 79 miljoen euro. Volgens de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) is er per 23 februari 2024 al 18,2 miljoen euro uitbetaald en is er voor 49,7 miljoen euro aan aanvragen in behandeling. Als deze worden toegekend dan is er voor 2024 nog slechts 11,1 miljoen euro beschikbaar.

 

Oproep clubs

Clubs die een beroep willen doen op de regeling, zullen spoedig een aanvraag in moeten dienen. Het ziet er immers naar uit dat het budget in dit tempo in maart 2024 al volledig benut zal zijn. Dit heeft tot gevolg dat clubs die te laat zijn met hun aanvraag, niet meer in 2024 hun subsidie uitbetaald zullen gaan krijgen. 

 

Klik hier voor naar de site van DUS-I. (https://www.dus-i.nl/subsidies/stimulering-bouw-en-onderhoud-sportaccommodaties)