Vanuit de ALV van de Sportraad Apeldoorn van 24 mei 2023

- Samenstelling bestuur. Marieke Pompen is benoemd in de functie bestuurslid met als portefeuille ’Vitale Sportaanbieders’.

- Vanuit Verenigingsondersteuning is gewezen op de Servicegelden vanuit het landelijk Sport- en Beweegakkoord. Verenigingen kunnen subsidie aanvragen voor trainingen/workshops voor bestuurlijk- of technisch kader. Dit kan via Arjan de Groot (adegroot@accres.nl) of Tjeerd Lemstra (t.lemstra@stimenz.nl)

- Mochten verenigingen behoefte hebben aan een oriënterend gesprek met de verenigingsondersteuners om te kijken wat zij voor de vereniging kunnen betekenen, dan zijn zij graag bereid op bezoek te komen. Zie hiervoor bovenstaande mailadressen van Arjan en Tjeerd.

-Klik hier (https://www.sportraad.nl/content/13465/download/clnt/104670_Ontwikkelingen_vanuit_de_Vakgroep_Sport.pdf) voor de link naar de presentatie van de Vakgroep Sport. De onderwerpen zijn:

*Update Tegemoetkoming prijsstijging maatschappelijke voorzieningen sport;

*Update Investeringssubsidie Sportinfrastructuur;

*Plannen Sportaccommodatiebeleid/Duurzaamheidssubsidieregeling

*Update resultaten Capaciteitsstudie Sportaccommodaties Apeldoorn door Mulier Instituut

*Update Verenigingsmonitor Apeldoorn door Mulier Instituut

- De Sportraad zal tijdens de PMA van 25 mei 2023 namens de sport inspreken over het onderwerp ’Visie Verduurzaming gemeentelijke vastgoed Apeldoorn’. Klik hier voor de Inspraaktekst. (https://www.sportraad.nl/content/13465/download/clnt/104671_Inspraakbrief_Sportraad_Apeldoorn_Verduurzamen_PMA_25_mei_2023.pdf)

- De Sportraad heeft een signaal afgegeven aan de gemeente dat mogelijke toekomstige noodopvang vluchtelingen vluchtelingen in de sporthallen ongewenst is. De gemeente zal dit meenemen in haar afwegingen mocht de noodopvang weer actueel is.

- Klik hier (https://www.sportraad.nl/content/13465/download/clnt/104669_AHV_Achilles_-_Tonnie_van_Rijn_-_Helden_in_Beweging_-_ALV_Sportraad_Apeldoorn_24-5-23.pdf) voor de link naar de inspirerende presentatie van Tonnie van Rijn over zijn project ’Helden in beweging’. Als Sportraad zien wij uit naar een vervolggesprek met Tonnie waarin wij willen onderzoeken wat de impact van zijn beweging zou kunnen zijn als wij dit samen voor de sportverenigingen Apeldoorn breed zouden kunnen gaan oppakken, wat een verrijking van het sporten en bewegen in Apeldoorn zou kunnen betekenen 

- Verenigingen kunnen sportspullen doneren bij de Sportspullenbank aan de Oude Beekbergerweg (Sant’Egidio). Ook kunnen zij kliko’s aanvragen waarin zij de spullen kunnen verzamelen. Deze kliko’s worden dan ook weer opgehaald (met medewerking van Circulus). Meer informatie kan via Arjan de Groot worden gekregen, adegroot@accres.nl

- Tijdens de Zeepkistenfestival is door wethouder Sunita Biharie het platform Sportplein Apeldoorn officieel geopend. Vraag en aanbod sport is hier te vinden voor de gemeente Apeldoorn.

Klik hier (https://sportpleinapeldoorn.nl/nieuws) voor de link naar de site Sportplein Apeldoorn.