Ajax-speler Steven Berghuis blij met Sportspullenbank in Apeldoorn: ‘Je wil geen één kind dat ontnemen

Uit de Stentor 29 maart 2023/Foto van Maarten Sprangh

Door Sven ten Winkel.

 

Niemand minder dan Ajax-speler en Oranje-international Steven Berghuis openende samen met wethouder Sunita Biharie vanmiddag de Sportspullenbank in Apeldoorn-Zuid. De ‘bank’ geeft Apeldoorners met een krappe beurs de mogelijkheid om gratis kleding te ontvangen. ,,Dit is een prachtig initiatief.’’

Profvoetballer Berghuis werd gevraagd of hij iets kon betekenen voor de Sportspullenbank. Dat wilde hij. ,,Ik kom zelf uit Apeldoorn en heb altijd de middelen gehad om te voetballen. Sommige kinderen hebben dat niet. Als ik mijn steentje kan bijdragen in de stad waar ik ben opgegroeid, doe ik dat graag.’’

Klik voor het hele artikel met filmpje (https://www.destentor.nl/apeldoorn/ajax-speler-steven-berghuis-blij-met-sportspullenbank-in-apeldoorn-je-wil-geen-een-kind-dat-ontnemen~adbcb69c/) 

Klik hier voor een impressie van RTV Apeldoorn (https://www.youtube.com/watch?v=ovYbgaBk08A)

 

Wilt u ook helpen? Dat kan op de volgende manieren:

-Uw sportvereniging is bereid de leden te informeren over deze activiteit en hen te enthousiasmeren kleding bij de club in te leveren en/of af te leveren bij de kledingbank maar de leden óók te attenderen op de mogelijkheid zelf van deze mogelijkheid gebruik te maken mocht dat nodig zijn. 

-Uw vereniging heeft nog sportspullen liggen (bijv. door het vervangen van clubtenues) en is bereid deze af te staan en af te leveren bij de kledingbank.

-Uw vereniging is bereid voor de omgeving waarin u gevestigd bent te dienen als centraal verzamelpunt. Deze verenigingen krijgen dan de beschikking over een kliko voor het inzamelen en leveren de kleding af bij de kledingbank

Voorwaarde is wel dat de sportspullen in goede staat verkeren dus dat bijv. de sportkleding (shirt, broek, kousen of schoenen) schoon en heel is.

 

Bent u direct enthousiast en weet u nu al dat u mee wilt doen? Klik dan op onderstaande link en vul uw gegevens in. Wij nemen dan op korte termijn contact met u op.
Wij kunnen ons ook voorstellen dat u eerst moet overleggen binnen uw vereniging. Geen probleem, dan kunt u op een later tijdstip uw gegevens invullen.

Heeft u nog vragen? Mail of bel ons! (jos.brekelmans@chello.nl (mailto:jos.brekelmans@chello.nl)  06-51301014)

Klik om het formulier in te vullen. (https://fd10.formdesk.com/apeldoorn/sportspullenbank)

 

 

Sportspullenbank Sportspullenbank