Sportclubs en bonden in april inzamelpunt voor voedselbank

Diverse landelijke sportbonden en hun aangesloten verenigingen komen in april in actie voor donaties aan de voedselbank. Naast het inzamelen van boodschappen wordt de sportclubs gevraagd om de mensen die gebruikmaken van de voedselbank een uitnodiging mee te geven om te komen sporten.

De voedselbanken in Nederland hebben in april vaak moeite om voldoende boodschappen beschikbaar te hebben. Rond de feestdagen in december wordt heel veel ingezameld, maar die voorraad raakt in april op. Verschillende sportbonden hebben daarom hun verenigingen opgeroepen om in deze maand boodschappen in te zamelen voor de lokale voedselbank. De deelnemende verenigingen bepalen zelf op welke manier ze dat doen en hoelang ze in april houdbaar en gezond voedsel inzamelen.

Aan verenigingen is ook gevraagd om de mensen die gebruikmaken van de voedselbank een uitnodiging mee te geven om te komen sporten. De bonden verwachten dat er op z’n minst op veertig locaties inzamelpunten komen.

 

Klik hier voor meer informatie. (https://nocnsf.nl/nieuws/2023/03/sportclubs-en-bonden-in-april-inzamelpunt-voor-voedselbank)