Meldplicht vermoedens van seksuele intimidatie bij de sportbond of het Instituut Sport Rechtspraak

Bestuurders en begeleiders van sportverenigingen zijn verplicht om vermoedens van seksuele intimidatie te melden aan hun eigen sportbond of het Instituut Sport Rechtspraak ISR.

Met het Centrum Veilige Sport (CVSN) kunnen zij overleggen over te nemen acties en ondersteuning in het netwerk. Dit hebben de sportorganisaties die zijn aangesloten bij NOC*NSF afgesproken in de Blauwdruk Seksuele Intimidatie. (https://centrumveiligesport.nl/media/1109/1-blauwdruk-si-herziene-versie-av-nov-2018-181023-pdfpdf-1.pdf) In de meldcode  (https://centrumveiligesport.nl/media/1034/181119_de-meldcode-gog-en-meldplicht-si-sport_def.pdf)lees je de vertaling hiervan naar de praktijk en tips voor bestuurders bij een incident. Alle andere leden van een vereniging hebben een meldverantwoordelijkheid. Het doel is dat we als sport niet wegkijken, het incident serieus nemen en altijd opvolging geven aan een vermoeden of een melding. 

 

Ben jij een bestuurder of begeleider en heb je vragen of twijfels over wat te melden of hoe dat werkt, neem dan contact op met ons of met je sportbond. Meer informatie over de meldplicht rondom matchfixing (https://nocnsf.nl/matchfixing) en doping (https://nocnsf.nl/antidoping) vind je op de NOC*NSF website



Meer informatie over de meldplicht lees je hier. (https://centrumveiligesport.nl/een-melding-maken/meldplicht-seksuele-intimidatie#msdynttrid=b-hVCGRFPqAhVVCRnlXXYz4RaRuuFtcFJ5jSZOD_CEI)

Centrum veilige sport Centrum veilige sport