Heel 2024 openstelling subsidie Bouw en Onderhoud van Sportaccommodaties voor Amateursport (BOSA)

Dit in tegenstelling tot eerdere berichten.

Per abuis is gecommuniceerd dat de BOSA tot 31 januari 2024 aangevraagd kan worden.

Dit is het hele jaar mogelijk.

 

Subsidie kan worden aangevraagd voor:

a. de bouw of de verbouwing van een sportaccommodatie, de bouw of verbouwing van onroerende zaken als bedoeld in artikel 3 van Boek 3 van het Burgerlijk Wetboek behorende bij een sportaccommodatie of het onderhoud van een sportaccommodatie;

b. de aanschaf of het onderhoud van sportmaterialen; 

c. activiteiten, opgenomen in Bijlage 1, (http://die bijdragen aan de verduurzaming en toegankelijkheid van een sportaccommodatie.) die bijdragen aan de verduurzaming en toegankelijkheid van een sportaccommodatie.

Voor de looptijd van de regeling (2024-2028) is een plafond van € 79 miljoen per jaar beschikbaar.

 

De subsidie voor de activiteiten bedoeld onder a en onder b, bedraagt ten hoogste 20% van de subsidiabele kosten, inclusief btw. De subsidie voor de activiteiten bedoeld onder c, bedraagt ten hoogste 40% van de subsidiabele kosten, inclusief btw.

 

Belangrijkste wijzigingen ten opzichte van 2023

De nieuwe regeling blijft in veel opzichten gelijk aan de huidige BOSA-regeling. De regeling blijft zich richten op amateursportorganisaties die subsidie kunnen aanvragen voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmaterialen. Toch zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. Klik hier (https://www.dus-i.nl/subsidies/stimulering-bouw-en-onderhoud-sportaccommodaties/nieuwe-bosa-regeling-vanaf-1-januari-2024) voor de tabel waar u de belangrijkste wijzigingen vindt.

Subsidie kan worden aangevraagd door amateursportorganisaties. Dit betreft stichtingen of verenigingen met als hoofddoel het faciliteren van amateursport door het aanbieden van amateursport of het ter beschikking stellen van een sportaccommodaties.

Klik hier voor Hulp bij uw aanvraag (https://www.dus-i.nl/subsidies/stimulering-bouw-en-onderhoud-sportaccommodaties/documenten/publicaties/2023/11/30/hulp-bij-uw-aanvraag-voor-bosa-2024)