Afgelopen jaar geïnvesteerd in de accommodatie of aanschaf/onderhoud van sportmaterialen? Vraag BOSA-subsidie 2022 aan; er is nog 10,3 mln beschikbaar

De subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) is bedoeld voor amateursportorganisaties. Deze organisaties kunnen subsidie aanvragen voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en aanschaf van sportmaterialen.

 

Er is dit jaar € 75,5 miljoen beschikbaar voor de BOSA. Op dit moment (peildatum 1 december 2022) is er van het dit jaarbudget voor € 65,2 miljoen al aan subsidies verleend of in behandeling. Het resterende budget voor aanvragen bedraagt dus € 10,3 miljoen voor 2022. 

 

Welke investeringen komen in aanmerking voor een subsidiebijdrage?
Investeringen die worden gedaan ten behoeve van de bouw of het onderhoud van sportaccommodaties, of voor de aanschaf of het onderhoud van sportmaterialen. Bij sportmaterialen kan gedacht worden aan klimrekken, trampolines of doelen, maar bijvoorbeeld ook aan de aanschaf van nieuwe ballen, teamkleding, discussen of matten. Ook de inhuur van extern personeel voor onderhoud en schoonmaak kan vanuit BOSA gesubsidieerd worden. LET OP: altijd geldt dat kosten onderbouwd moeten worden met facturen waarbij btw in rekening wordt gebracht. Kosten voor gas, water of licht zijn niet subsidiabel.

 

Waar geldt de 30% subsidie voor?
De volgende activiteiten komen in aanmerking voor de aanvullende subsidie.

Maatregelen voor energiebesparing (o.a. verlichting, LED, zonnepanelen, HR++ glas, warmtepomp);

Maatregelen toegankelijkheid;

Maatregelen circulariteit (o.a. hergebruikt infillzand;, kantplanken, gerecylede sportvloer sporthal);

Maatregelen veiligheid;

Maatregelen klimaatadaptatie (vegetatiedak, waterberging).

 

Ook met terugwerkende kracht
Een van de voordelen van de BOSA is dat je zowel subsidie kunt aanvragen voor kosten die je van plan bent om te gaan maken (dan heb je offertes nodig), maar je kunt ook achteraf subsidie aanvragen voor kosten die je al hebt gemaakt. Daarbij geldt dat je een aanvraag kunt doen voor kosten van activiteiten die tot 12 maanden geleden.

 

Klik hier voor meer informatie en aanvragen. (https://www.dus-i.nl/subsidies/stimulering-bouw-en-onderhoud-sportaccommodaties)