Uit de ALV van de Sportraad Apeldoorn van 22 november 2022

- Voorstel wijziging Huishoudelijk Reglement. Het voorstel is unaniem aangenomen. Klik hier voor de link. (https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https%3A%2F%2Fwww.sportraad.nl%2Fcontent%2F13465%2Fdownload%2Fclnt%2F103249_HR_reglement_aangepast_2022_.doc&wdOrigin=BROWSELINK)

- Stijgende (energie)kosten in de Apeldoornse sport. Er komt een landelijke compensatieregeling (TEK) waar wel een aantal voorwaarden aan zijn verbonden. De regeling zal in het 2e kwartaal van 2023 worden opengesteld. Daarnaast komt hoogstwaarschijnlijk een Noodfonds voor de sport (6 miljoen euro). De Vakgroep Sport van de gemeente Apeldoorn is een lokale compensatieregeling aan het onderzoeken. Het uitgangspunt is dat de individuele sporter kan blijven sporten ondanks de prijsstijgingen.  

- De RegelRecht regeling en de regeling van Stichting Leergeld zijn verruimd zodat meer burgers hier gebruik van kunnen maken. 

- Webinar Energiebesparen op 15 december 2022. Klik hier voor aanmelding. (https://www.apeldoornpaktaan.nl/o/bestuurdersacademieapeldoorn/activiteiten/Ga-de-energiekosten-van-je-club-te-lijf/59183).

- Er is nog budget voor het kosteloos laten uitvoeren van een Energiescan. Hiervoor kunt u contact opnemen met Robert Rosler, info@sportraad.nl (mailto:info@sportraad.nl).

- De onderzoeken ”Capaciteit binnen- en buitensportaccommodaties” en ”Vitaliteit sportverenigingen gemeente Apeldoorn”, uit te voeren door het Mulier Instituut, worden medio december 2022 uitgezet.

- Presentatie ’Talentontwikkeling’. Zie hier de link voor de verkorte versie van de powerpoint. (https://www.sportraad.nl/content/13465/download/clnt/103280_Verkorte_versie_Talentontwikkeling.pdf)

- Sportplein Apeldoorn. Oproep voor de verenigingen om zich aan te sluiten met hun aanbod. Klik hier voor de website. (https://sportpleinapeldoorn.nl/) of mail naar team@sportpleinapeldoorn.nl (mailto:team@sportpleinapeldoorn.nl). 

- Een aantal verenigingen wordt regelmatig benaderd door het ’Register voor verenigingsbestuurders’ om als bestuurders zich te laten registreren. Uitgezocht wordt door de Sportraad wat het ’Register voor verenigingsbestuurders’ inhoudt.

 

De volgende ALV staat gepland voor 24 mei 2023.