Ondertekening Convenant Verenigingsondersteuning door Stimenz, Accres en Sportraad Apeldoorn

Op 26 oktober is door Greet Bouman van Stimenz, Carla Maessen van Accres en Henk Dijkgraaf van de Sportraad Apeldoorn het convenant Verenigingsondersteuning getekend.

 

Kern van de afspraken is dat de partners maximaal samenwerken om samen zoveel mogelijk jongeren, maar ook ouderen, aan het sporten en bewegen te krijgen.

 

Tjeerd Lemstra (Stimenz) en Arjan de Groot (Accres) geven in samenspel met de Sportraad als verenigingsondersteuners invulling aan de taken en aandachtsgebieden vanuit Sport en Bewegen.

 

“Deze samenwerking is op het gebied van verenigingsondersteuning vrij uniek in Nederland en ervaren Arjan en ik als heel prettig. De lijnen tussen sport en het sociaal domein zijn kort.

 

De sportvereniging is een mini-maatschappij en heeft het niet altijd even makkelijk. Het is belangrijk om ons samen sterk te maken voor toekomstbestendige clubs die midden in de samenleving staan. Dat doen we gelukkig ook met veel andere partijen en vrijwilligers, onder andere vanuit het Sport- en Beweegakkoord en Lokaal Preventieakkoord” (Tjeerd Lemstra).

 

De samenwerking bestond al langere tijd maar met dit nieuwe convenant hebben de partners uitgesproken met praktische uitvoeringsthema’s te gaan werken.  Door de vernieuwde themagerichte aanpakt wordt er aangesloten bij de brede welvaart- en vitaliteitsdoelstellingen uit het coalitieakkoord van de Gemeente Apeldoorn.

 

Klik hier (https://www.sportraad.nl/content/13465/download/clnt/102997_Convenant_Verenigingsondersteuning_26-10-2022.pdf) voor het Convenant.

Ondertekening Convenant Verenigingsondersteuning Ondertekening Convenant Verenigingsondersteuning
logo-accres-1x logo-accres-1x
Stimenz Stimenz
Sportraad Sportraad