Cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd (MVKT) 28 november 2022

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de samenleving in het algemeen en voor sportverenigingen in het bijzonder. Maar hoe zorg je als vereniging voor voldoende vrijwilligers of hoe breid je het aantal vrijwilligers uit? Bestuursleden, medewerkers in de sportkantine, organisatoren van activiteiten, noem het maar op. Wat is nu een efficiënte manier om dit te doen?

 

Cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd (MVKT) start 28 november 2022

Wij zien samen met de andere gemeenten in de Stedendriehoek dat verschillende verenigingen hiermee worstelen en willen graag hierin ondersteunen. Vanuit de services van het Lokale Sportakkoord wordt deze cursus digitaal en deels op locatie (in Lochem) aangeboden voor verenigingen uit de Stedendriehoek.

 

Wat levert de cursus jouw organisatie op?

Je krijgt beter inzicht in wie je vrijwilligers zijn. Ook krijg je tips om vrijwilligerswerk beter te promoten en weet je wat meer over hoe op een efficiënte manier je potentiële vrijwilligers te benaderen. Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd heeft sinds de start in 2012 ruim 1.500 verenigingen met gezamenlijk bijna 100.000 nieuwe vrijwilligers weten te werven.

 

Omdat de cursus wordt betaald uit het budget van het lokale sportakkoord zijn er geen kosten aan verbonden voor de vereniging. Hieronder in het kort de belangrijkste informatie over de cursus.

Kenmerken aanpak MVKT:

- Gestructureerde aanpak met doelen die praktisch haalbaar zijn

- Verenigingsvriendelijk

- Zelf gestelde doelen worden altijd meer dan gehaald

- Procesmatige, oplossingsgerichte begeleiding tijdens de cursus

 

Naast nieuwe vrijwilligers levert de aanpak ook kennis op over de eigen leden en tips en tools om vrijwilligers te behouden. Je krijgt beter inzicht in wie je vrijwilligers zijn, welke vrijwilligers mogelijk overbelast zijn, welke taken zij allemaal vervullen en welke taken onvervuld blijven en wie daar voor geschikt is. Ook leer je om vrijwilligerswerk beter te promoten en weet je op een efficiënte manier je potentiële vrijwilligers te benaderen.

 

Welk profiel en welke tijdsinvestering wordt gevraagd van deelnemers? 

- Enthousiasme

- Creativiteit

- Ureninzet van minimaal 4 uur p.p. (naast de workshops)

- Deelname van 4 workshops (1,5 a 2 uur per workshop) 

- Kennis van de eigen vereniging/organisatie

Deelname aan de cursus door minimaal 2 enthousiaste vrijwilligers van uw vereniging/organisatie (bij voorkeur één bestuurslid en/of commissielid).

Tijdens de 1e workshop zullen we sowieso ook nog even terugkomen op de werkwijze van de cursus. Verder is de e-learning website handig om de stappen nog eens na te lezen en er staan veel voorbeeld documenten in die jullie kunnen helpen bij de methodiek als jullie ermee aan de slag willen.

 

Op 28 november om 19.30 uur zal Jurjen Engelsman (Gelderse Sport Federatie), starten met de cursus MVKT. De eerste 2 cursusavonden zullen online worden aangeboden. 

 

Aanmelden

Opgeven voor deelname kan via t.kleissen@welzijnlochem.nl (mailto:t.kleissen@welzijnlochem.nl) onder vermelding van naam, vereniging, e-mail en telefoonnummer. 

OVER APELDOORN PAKT AAN

 

MVKT MVKT