Apeldoornse sportverenigingen krijgen gratis drinkwaterton

Op woensdag 28 september, op de Nationale Kraanwaterdag, heeft sportvereniging Groen-Wit ’62 als eerste sportvereniging in Apeldoorn een gratis drinkwaterton ontvangen. Deze is uitgereikt door wethouder Anja Prins. De voorzitter van de Sportraad, Henk Dijkgraaf, tapte het eerste bekertje water en na een feestelijke proost met de aanwezigen vonden er wateractiviteiten plaats voor de kinderen.
Niet alleen sportvereniging Groen-Wit ’62 ontvangt een waterton, alle 57 sportverenigingen in Apeldoorn met een eigen accommodatie krijgen er een. De waterton kan makkelijk worden ingezet tijdens wedstrijden en activiteiten, maar ook tijdens de training. 

 

Wethouder Gezondheid Anja Prins: “Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo goed als hier in Nederland. Tegelijk is het ook hier in Nederland voor jongeren en volwassenen best moeilijk om de gezonde keus te maken, als er zoveel aanbod is van ongezonde snacks en drankjes vol suikers en kleurstoffen. Door het neerzetten van drinkwatertonnen aan de zijlijn maken we het drinken van water makkelijk en aantrekkelijk. Dat helpt hopelijk om toch die gezonde keuze te maken’’. 

 
Realisatie door samenwerking
De gemeente wil met deze drinkwateractie het belang van gezond leven benadrukken en stimuleren dat er meer water wordt gedronken in plaats van drankjes met veel suiker. Om dit te realiseren, is de gemeente de samenwerking aangegaan met JOGG-TeamFit, Stimenz en Sportservice Apeldoorn. 
Verder wordt ook aandacht besteed aan andere thema’s rondom een gezonde sportomgeving, zoals de thema’s rookvrij en verantwoord alcoholgebruik. 

Free-APD13004 Free-APD13004
Free-APD13005 Free-APD13005