Welkom op de club "LHBTI"

door Saied Smakoli – stagiair Stimenz

Welkom op de Club “LHBTI”

 

Woensdagavond 1 juni vond in Apeldoorn de bijeenkomst ‘Welkom op de Club’ plaats, georganiseerd door de werkgroep LHBTI van deelakkoord 2 van het Sport- en Beweegakkoord. De bijeenkomst werd begeleid door Start2Create die bekend staan om het creatief denken. Doel van de avond was om samen na te denken over hoe iedereen zich welkom kan en mag voelen binnen de vereniging, ongeacht gender of geaardheid.

 

De avond begon met theorie over LHBTI binnen een vereniging en hoe we dit op de agenda van een vereniging kunnen krijgen. Hier gingen we in groepjes over brainstormen door creatieve ideeën op te schrijven en er vervolgens een concreet idee van te maken. Eén van de ‘spelregels’ van de avond was dat je, je eigen oordeel moest uitstellen.

 

Oordelen uitstellen helpt het creatieve proces en dit is dus ook belangrijk tijdens het brainstormen. “Door mijn oordeel uit te stellen heb ik ideeën vanuit een ander perspectief kunnen zien” aldus één van de deelnemers. Ook is ingegaan op hoe we meer transgenders als vrijwilligers kunnen werven binnen een club. Zodat ook leden kunnen zien dat iedereen welkom is op de club. Hier zei één van de deelnemers het volgende over: “Als jij als vereniging een regenboogvlag hebt hangen, kan dat toch een extraatje zijn waardoor iemand wel bij je vereniging komt sporten of zich veilig voelt.”

 

Door hier binnen de club altijd aandacht aan te besteden, zorgen we samen voor een veilige sportomgeving voor iedereen. De werkgroep zal alle ideeën bundelen en met concrete acties aan de slag gaan.

Welkom Welkom