Sporters geëerd op Apeldoorns Sportgala: sprinters baanwielrenploeg winnen Sportprijs

uit de Stentor van 16 juni 2022. De foto's op onze site zijn van Rob Voss.

Nu er weer evenementen georganiseerd mogen worden, werd woensdagavond na een jaar afwezigheid het Apeldoorns Sportgala georganiseerd in Orpheus. De sprintploeg van het baanwielrennen won de sportprijs over het jaar 2021.

 

Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Matthijs Büchli wonnen in 2021 olympisch goud op de teamsprint en werden daarnaast ook wereld- en Europees kampioen op dit onderdeel. Omdat de heren destijds Apeldoorners waren, werden zij door de vakjury van het sportgala uitgeroepen tot de winnaar. 

 

De mannenploeg van Dynamo (volleybal, landskampioen en supercup), Shanne Braspennincx (baanwielrennen, olympisch goud op het onderdeel keirin) en Tristan Bangma/Patrick Bos (baanwielrennen, paralympisch goud 4000 meter achtervolging) waren de andere genomineerden. 

De organisatoren - Sportraad Apeldoorn, gemeente Apeldoorn en Accres - hielden een show van een uur waarin 58 Nederlands kampioenen in het zonnetje werden gezet. Alle kampioenen ontvingen de Sportpenning 2021. Dansschool Wensink, NTK en Surtout gaven een demonstratie aan het publiek. 

Talentprijs en Sportvrijwilliger 2021

Naast de Sportprijs ontving atlete Sophia Mulder de talentprijs voor haar dubbele nationale titel op de meerkamp onder 20 jaar. Loekie Jahn werd beloond met de vrijwilligersprijs vanwege haar jarenlange verdiensten voor honk- en softbalvereniging Robur’58. 

Platform Sportplein

Het sportgala werd aangegrepen om het nieuwe digitale platform Sportplein te lanceren. Dit platform is ontwikkeld om zoveel mogelijk Apeldoorners in beweging te krijgen. Via de app die bij dit platform hoort, moet het voor de inwoners en de sportaanbieders makkelijker worden om elkaar te vinden en het bewegen laagdrempeliger te maken.

RobVossFoto SPORTRAAD 01 RobVossFoto SPORTRAAD 01
RobVossFoto SPORTRAAD 02 RobVossFoto SPORTRAAD 02
RobVossFoto SPORTRAAD 03 RobVossFoto SPORTRAAD 03
RobVossFoto SPORTRAAD 04 RobVossFoto SPORTRAAD 04
RobVossFoto SPORTRAAD 05 RobVossFoto SPORTRAAD 05
RobVossFoto SPORTRAAD 06 RobVossFoto SPORTRAAD 06
RobVossFoto SPORTRAAD 07 RobVossFoto SPORTRAAD 07