Ruim duizend fietsers vieren samen de vrijheid tijdens de Freedom Ride in Apeldoorn

Foto's van René van Dam

Bij de zesde editie van de Freedom Ride die op zondag 1 mei plaatsvond vanuit Apeldoorn werd niet alleen een mooie route van ruim 100 kilometer afgelegd, maar ook stilgestaan bij onze vrijheid. Het bevrijdingsfestival op de fiets passeerde daarom een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden zoals Radio Kootwijk en Monument Woeste Hoeve. Niet alleen werd de vrijheid gevierd, ook werd er stilgestaan bij wat onze vrijheid ons waard is en in het verleden heeft gekost. Zo vond er een ceremonie plaats op het Nationaal Ereveld Loenen waar de deelnemers een bloem gelegd hebben en op indrukwekkende wijze werden toegesproken door oud commandant der Landstrijdkrachten Mart de Kruif en burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts.

Bij de start en finish op het terrein van de Politieacademie zat de sfeer er, opgezweept door lokale wielerpresentator Hans van Bon, goed in. De eerste deelnemers stonden al vroeg klaar voor de start en vertrokken om half 10 voor de vrije toertocht van 85 kilometer. Een uurtje later was het de beurt aan de pelotonstocht die na het startschot van gedeputeerde van de provincie Gelderland Jan Markink vertrok.

Onder begeleiding van motards en politie kreeg het vrijheidspeloton, met bekende renners als Matthijs Büchli en zijn ploegmaats van Beat Cycling, ruim baan. De route voerde onder andere door het Nationaal Park De Hoge Veluwe (waar grote groepen wielrenners normaal niet welkom zijn) en de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Onderweg genoten renners van de mooie natuur en het heerlijke weer.

Bedankt!
Kortom we kijken terug op een zeer geslaagd evenement. Bij deze bedanken we daarom onze partners, vrijwilligers en niet in de laatste plaats natuurlijk alle deelnemers die er samen een fantastische dag van gemaakt hebben.

Volgend jaar weer!
Heb jij het ook zo naar je zin gehad of kon je er dit jaar helaas niet bij zijn? Dan hebben we goed nieuws, want we komen terug! Ook de komende twee edities van de Freedom Ride zullen namelijk in Apeldoorn plaatsvinden. Houd voor meer informatie onze website www.freedom-ride.nl (http://www.freedom-ride.nl) in de gaten en volg ons op social media. Tot volgend jaar!

René van Dam - Freedom Ride -4321 René van Dam - Freedom Ride -4321
René van Dam - Freedom Ride -4958 René van Dam - Freedom Ride -4958