LOKALE SPORTAKKOORDEN STIMULEREN BETERE SAMENWERKING SPORT- EN BEWEEGORGANISATIES

Vrijwel alle trekkers (‘kerngroepen’) van lokale sportakkoorden zien dat hun akkoord eerste resultaten oplevert. Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut naar de uitvoering van de lokale sportakkoorden.

Ze noemen vooral betere samenwerking tussen sport- en beweegaanbieders (62%), de mogelijkheid om nieuwe thema’s op te pakken als aanvulling op gemeentelijk sportbeleid (62%) en betere samenwerking tussen sport- en niet-sportorganisaties (43%). 

Bijna overal lokale kerngroepen gevormd

Bijna alle Nederlandse gemeenten (343 van de 352) werken aan de uitvoering van een lokaal of regionaal sportakkoord. Vrijwel overal (95%) is een lokale kerngroep gevormd. Daarin zit bijna altijd iemand van de gemeente en in drie kwart van de kerngroepen zit minstens één afgevaardigde van een sportvereniging. Buiten het trekken van de uitvoering van het lokale sportakkoord is de belangrijkste taak van de kerngroepen het toewijzen van budgetaanvragen voor projecten/initiatieven.

 

Klik hier om verder te lezen (https://www.mulierinstituut.nl/actueel/lokale-sportakkoorden-stimuleren-betere-samenwerking-sport-en-beweegorganisaties/).