Coronaregels sportkantine per 25 september 2021

Voor sportkantines gelden de landelijke coronaregels.

Dit houdt in, dat sportclubs verantwoordelijk zijn voor het naleven van de coronaregels en het coronatoegangsbewijs.

Op de verplichting van een coronatoegangsbewijs voor sportkantines gelden, naar aanleiding van het debat op 16 september, een paar uitzonderingen.

 

Hoe gebruik je de sportkantine per 25 september 2021?
 

Het horecagedeelte

Het horecadeel van een sportkantine moet voldoen aan de landelijke coronaregels voor horeca. Deze regels gelden voor het deel waar gasten verplicht een vaste zitplaats hebben. Voor dit zitgedeelte is een coronatoegangsbewijs vereist.

 

Het afhaalgedeelte

Daarnaast kan er in de sportkantine een afhaalgedeelte voor consumpties zijn. Dit gedeelte moet dan duidelijk zijn afscheiden van de zittende horeca. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van lint, tape, plantenbakken, of schermen.

Na het afhalen van de consumptie gaat de gast direct weer weg uit de sportkantine.

 

Het buitenterras

Bij het plaatsnemen op een buitenterras is geen coronatoegangsbewijs nodig. De consumpties haal je bij het afhaalgedeelte (of er is bediening op het terras).

 

Routing naar sporthal/kleedkamers/tribune door de sportkantine

Soms komt het voor dat een sporthal, de tribune of de kleedkamer alleen te bereiken is via de sportkantine. Ook in dat geval is het verplicht om deze looprichting duidelijk af te scheiden van de zittende horeca.

 

 

Dus: wanneer wel en wanneer niet verplicht een coronatoegangsbewijs?
 

WEL 

Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen het afgescheiden horecagedeelte.

 

NIET

Voor het gebruikmaken van buitenterrassen en het afhalen van eten en drinken.

Voor het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horecagedeelte.

 

Uitdaging voor verenigingen
 

Probeer daarom zo duidelijk mogelijk aan te geven welk gedeelte is bedoeld voor de horeca en welk gedeelte voor de doorstroom, het afhalen van eten en drinken en eventueel zelfs het nuttigen daarvan. Zo weten jouw gasten waar ze aan toe zijn en voorkom je discussie.

 

De regels staan ook vermeld in het protocol van NOC*NSF. https://nocnsf.nl/media/4790/protocol-verantwoord-sporten-v21092021.pdf (https://www.nocnsf.nl/media/4821/protocol-verantwoord-sporten-v24092021.pdf)

 

coronavirus-header coronavirus-header