KANS MAKEN OP EEN GRATIS VERENIGINGSSCAN?

de Gelderse Sport Federatie gaat gratis 4 verenigingsscans aanbieden

Sportverenigingen krijgen te maken met veel nieuwe ontwikkelingen als consumentisme, individualisering, professionalisering en vermaatschappelijking. Al deze ontwikkelingen hebben invloed op de vereniging. Dit levert kansen op, maar brengt ook bedreigingen met zich mee voor de sportvereniging. Hoe gaat een sportvereniging om met deze ontwikkelingen?

Advies op basis van diverse thema’s
Tijdens de verenigingsscan wordt een vereniging onder de loep genomen door de verenigingsadviseur van de Gelderse Sport Federatie. Op verschillende thema’s zoals vrijwilligers, bestuur, leden, accommodatie, beleid, communicatie en maatschappelijke activiteit wordt door middel van een Quickscan advies gegeven aan de sportvereniging. De Quickscan wordt afgenomen door middel van een gezamenlijk interview met bestuurders van de vereniging. Dit wordt uitgewerkt in een verenigingsrapport met concrete aanbevelingen.

Stappen voor de toekomst
In een terugkoppeling met het bestuur worden de inzichten van de verenigingsadviseur persoonlijk besproken om de vereniging op weg te helpen in de eerste stappen richting de toekomst. De scan zorgt voor inspiratie en advies voor verenigingsbesturen om de vereniging toekomstbestendig te houden of te maken. Gezamenlijk wordt een blik geworpen op de toekomst in 2035.

Interesse ?
Ben of ken jij een sportvereniging die gericht hiermee aan de slag wil? Stuur dan een mail naar Miranda Wassink, miranda.wassink@geldersesportfederatie.nl (mailto:miranda.wassink@geldersesportfederatie.nl)