EERSTE EDITIE VRIJWILLIGERSROUTE MET BIJPASSENDE INSPIRATIESESSIE

Mensen maken Apeldoorn

Dit jaar organiseert Mensen maken Apeldoorn voor het eerst een Vrijwilligersroute. Op zaterdag 30 oktober worden nieuwe vrijwilligers op laagdrempelige manier gematcht met vrijwilligersorganisaties. Om van tevoren tips te krijgen over hoe organisaties zich kunnen openstellen, is er op donderdag 30 september een online inspiratiesessie.

Dit jaar is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet, met het thema: Mensen maken Nederland.

Ook in Apeldoorn geven wij graag aandacht aan dit initiatief, want ook Mensen maken Apeldoorn – samen!

In voorgaande jaren werd er een Proeverij georganiseerd, waarbij nieuwe vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties werden gematcht. Dit jaar vindt er voor de eerste keer een Vrijwilligersroute plaats. Tijdens deze route gaan (potentiële) vrijwilligers op bezoek bij meerdere vrijwilligersorganisaties om de sfeer te proeven. Ze kijken rond, horen over de organisatie en steken misschien al even de handen uit de mouwen. Bij de organisaties waar het bevalt kunnen ze direct een afspraak maken om op een later moment uitgebreider mee te lopen.

Er is een loop- en fietsroute. Dit maakt het zo passend mogelijk voor iedere organisatie aan de hand van de wensen en behoeftes van de omgeving. De Vrijwilligersroute is een basisroute en vrijwilligers kunnen daarbij zelf een route uitstippelen bij de voor hen interessante vrijwilligersorganisaties.

Wil je dat jouw sportvereniging meedoet aan de Vrijwilligersroute? Meld je dan aan via www.apeldoornpaktaan.nl/kennis (http://www.apeldoornpaktaan.nl/kennis)

Doe mee met de inspiratiesessie

Heb je nog geen beeld bij hoe jullie sportvereniging zich kan laten zien tijdens deze Vrijwilligersroute? Of kun je nog wel wat tips en ideeën gebruiken, of heb je juist wel ideeën en wil je deze graag met Mensen maken Apeldoorn en andere deelnemende organisaties delen? Op donderdag 30 september om 20.00 uur kun je vanuit huis deelnemen aan de online inspiratiesessie van Mensen Maken Apeldoorn. Deze is voor en door jou. Er worden ideeën uitgewisseld voor de openstelling tijdens de Vrijwilligersroute en je krijgt tools aangereikt om jouw deelname kenbaar te maken via de diverse Social media kanalen. Meld je aan via deze link www.apeldoornpaktaan.nl/kennis (http://www.apeldoornpaktaan.nl/kennis). Na aanmelding krijg je de week voor de inspiratiesessie via de mail een link voor deelname in Teams toegestuurd.

 

 

 

mensen maken mensen mensen maken mensen
Mensen Mensen