Gelderland in beweging

Enkele weken terug zijn we gestart met het Gelderland Loves to Move programma. Sporten en bewegen geeft mensen van jong tot oud plezier, voldoening en beleving. Leeftijd, lichamelijke of geestelijke gezondheid, etnische achtergrond, religie, seksuele geaardheid, gender of sociale positie moeten er niet toe doen. Iedereen moet op zijn of haar manier een leven lang kunnen sporten en bewegen.
 
Met het programma Gelderland Loves te Move willen provincie Gelderland en gemeente Nijmegen sportaanbieders en gemeenten in de regio helpen om een sportomgeving/sfeer te creëren waar iedereen zich welkom voelt en niemand wordt buitengesloten. Zo zetten we dit programma in aanloop naar de EuroGames 2022 in om het sportklimaat in Gelderland inclusief te maken. Iedereen kan meedoen in Gelderland. Ook in de sport.

Het programma biedt tal van mogelijkheden voor Gelderse sportaanbieders en gemeenten om aan de slag te gaan met Inclusie & Diversiteit. De Menukaart Inclusief Sporten (https://eurogames2022.eu/wp-content/uploads/2021/04/21015-Menukaart-Gelderland-loves-to-move_3.1.pdf) beschrijft de mogelijkheden om aan de slag te gaan met deze thema’s. Aan deze menukaart zitten stimuleringsbudgetten gekoppeld voor de organisatie van activiteiten. Doe er dus zeker je voordeel mee!

Gelderland in beweging Gelderland in beweging