Nieuws uit de ALV van de Sportraad Apeldoorn d.d. 19 mei 2021 met onderstaande onderwerpen

-  Het bestuur van de Sportraad heeft besloten de contributie lidmaatschap 2021 kwijt te schelden voor haar leden in verband met de financiële gevolgen door de coronabeperkingen.

- Stichting René Smaal Karate is, na toestemming van de vergadering, als nieuw buitengewoon lid van de Vereniging Sportraad Apeldoorn welkom geheten.

- Bestuurslid Jan Werkhoven treedt toe tot de Raad van Advies van de Sportraad met als expertise mediation, interim-voorzitterschap en de WBTR. 

- Herbenoemd zijn voorzitter Henk Dijkgraaf en bestuurslid Robert Rosler.

- Afgetreden bestuursleden zijn:

  Alie Talsma (secretaris);

  Marco Wenzkowski (bestuurslid, deelnemer werkgroep deelakkoord 2. ’Sport en bewegen voor                 iedereen’ van het Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn);

  Jan Werkhoven (bestuurslid, deelnemer werkgroep deelakkoord 4. ’Vitale aanbieders in een positieve         sportcultuur’ van het Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn).

- Als nieuwe bestuursleden zijn benoemd:

  Edith Brendel (secretaris, deelnemer werkgroep deelakkoord 2. ’Sport en bewegen voor iedereen’ en         deelnemer werkgroep deelakkoord 4. ’Vitale aanbieders in een positieve sportcultuur van het Sport-       en Beweegakkoord Apeldoorn);

  Frits van der Ley (bestuurslid, deelnemer werkgroep deelakkoord 1. ’Verbinding, zichtbaarheid en             promotie van de sport in Apeldoorn’ en deelnemer werkgroep deelakkoord 6. ’Topsport die verbindt       en inspireert voor talenten en ontwikkeling’ van het Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn).

- Het college van B&W gemeente Apeldoorn beslist dinsdag 25 mei aanstaande over de nieuwe Stimuleringsregeling Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn. Openstelling van de regeling is op 1 juli 2021 gepland. 

- Zie de site onder ’Over ons’/downloads de powerpointpresentatie ’Ondermijning in de sport’ van de gemeente Apeldoorn.

- zie de site ’Over ons’/downloads de powerpointpresentatie ’Van Sportakkoord naar Kadernota Sport’ van de gemeente Apeldoorn.

- Voor vragen en ondersteuning over de nieuwe wet  WBTR per 1 juli 2021 is een team samengesteld, bestaande uit: Tjeerd Lemstra (Stimenz), Rico de Boer (namens de Sportraad) en Jan Werkhoven (Raad van Advies Sportraad).

U kunt hiervoor mailen naar l.lemstra@stimenz.nl (mailto:l.lemstra@stimenz.nl) en/of r.deboer@sportraad.nl (mailto:r.deboer@sportraad.nl).

- De ALV is afgesloten met een indrukwekkende en inspirerende lezing van Edwin de Wolf (bestuurslid Invictus Games) over (zelf)leiderschap, moed, toewijding en extreme veerkracht.