Sportleningen van BNG Duurzaamheidsfonds voor investeringen in sportaccommodatie

Van het (ver)bouwen van de kleedkamers tot het plaatsen van zonnepanelen; voor veel sportclubs is een opgeknapt of duurzaam sportterrein een langgekoesterde droom. Begin 2020 startte het BNG Duurzaamheidsfonds daarom met het verstrekken van Sportleningen: leningen waarmee sportclubs in hun accommodatie kunnen investeren. Nog geen jaar later stond de teller al op vijftig verstrekte leningen, ondanks het coronavirus.

Het coronavirus trof ook sportorganisaties. Competities werden niet uitgespeeld, trainingen werden afgelast en kantines sloten hun deuren. De noodgedwongen sluiting betekende geen inkomsten, en geen inkomsten betekent geen investeringen. Tegelijkertijd zijn gesloten sportparken bij uitstek geschikt voor renovaties of verduurzaming, want er is niemand aanwezig. Met een Sportlening van het BNG Duurzaamheidsfonds kunnen verenigingen direct investeren zonder eerst te sparen of hun reserves aan te spreken.

 

Klik hier om verder te lezen (https://clubbase.sport.nl/nieuws/2021/04/sportleningen-van-bng-duurzaamheidsfonds-voor-investeringen-in-sportaccommodatie)