Sportwereld tegen corona: “In tweetallen dribbelen is zeker niet de reden waarom onze leden basketballen”

Waar de ene sport zich goed kan vormen naar de geldende maatregelen, stuit de andere sport op veel beperkingen. Zo ook de basketbalsport, waarbij buiten sporten niet altijd de oplossing is en vervangende oefeningen minder uitdagend zijn. Anouk Biesters, bestuurslid bij STBL/Batouwe Basketball: “In tweetallen dribbelen is zeker niet de reden waarom onze leden basketballen.”

Bij de Gelderse sportvereniging Batouwe Basketball uit Bemmel wisselen opluchting en teleurstelling elkaar het afgelopen jaar af. Bestuurslid Anouk Biesters neemt ons mee in het verloop van de coronacrisis binnen de vereniging. “Vooral aan het begin van de lockdown was de teleurstelling groot. We zaten aan het einde van de competitie, dus zeker voor de fanatiekere teams was dat een domper. Iedereen was alsnog positief dat we snel weer konden beginnen en in de tussentijd hebben we online zoveel mogelijk geprobeerd te organiseren. In de zomer en aan het begin van het huidige seizoen hebben we dan ook nog best veel gedaan, met name voor de kinderen. Maar na een paar wedstrijden en trainingen moesten we een grote groep sporters weer teleurstellen. Voor de volwassen leden van onze vereniging ligt het vooralsnog bijna volledig stil.”

 

Klik hier om verder te lezen. (https://nocnsf.nl/nieuws/2021/04/sportwereld-tegen-corona-in-tweetallen-dribbelen-is-zeker-niet-de-reden-waarom-onze-leden-basketballen)