De Nationale Voetbaldag van de KNVB

Op zaterdag 12 juni wordt de Nationale Voetbaldag georganiseerd door meerdere voetbalverenigingen. Op het moment zijn we als KNVB druk bezig met de wervingscampagne en vragen we jullie hulp! Momenteel hebben al 64 voetbalclubs zich aangemeld voor deze dag, maar we hopen dat jullie netwerk er mede voor kan zorgen dat dit aantal groeit.

Wat is de Nationale Voetbaldag?
Het idee is ontstaan uit het EK van 2020. We willen met de Nationale Voetbaldag laten zien dat voetbalverenigingen er zijn voor eenieder uit de buurt door het organiseren van een activiteit voor leden én niet-leden én Covidproof. De dag staat gepland op zaterdag 12 juni 2021. Betreft activiteiten kunnen de sportclubs bijvoorbeeld denken aan het organiseren van een klein toernooi, een e-sportcompetitie of een training waar jong en oud aan mee kan doen. Hierbij altijd rekening houdend met de huidige Covid-19 maatregelen. De komende weken gaan we de clubs proberen te helpen qua ideeën en tips. Ook in samenwerking met verschillende maatschappelijke organisaties waar we als de Nationale Voetbaldag aan verbonden zijn.

Verenigingen die zich aanmelden komen in aanmerking voor een stimuleringsbudget van €400,- en een pakket van €60,- om de dag aan te kleden. Wij helpen de verenigingen bij eventuele vragen!

 

Mocht je meer informatie willen ontvangen of heb je vragen over de Nationale Voetbaldag, kijk dan eens op de website: www.denvd.nl (http://www.denvd.nl) of stuur een e-mail naar denvd@knvb.nl (mailto:denvd@knvb.nl)

KNVB KNVB