Coronacrisis zorgt voor financiele verliezen in amateurvoetbal

bron Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen

De coronacrisis heeft financiële sporen achtergelaten in het amateurvoetbal. Meer dan de helft van de verenigingen weet al zeker dat ze dit seizoen (2020/2021), ondanks de steunmaatregelen, met een verlies afsluiten. Slechts 14% denkt geen verlies te hebben, terwijl 34% twijfelt. Dat blijkt uit een enquête van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen die de belangen behartigt van haar ongeveer 1.600 leden.

 

De aantallen over de verliezen zijn hoger dan het seizoen 2019/2020. Van de ondervraagden geeft 61,6% aan dát boekjaar níét met een verlies te hebben afgesloten. Ook blijkt uit de enquête, die in februari van dit jaar is uitgezet, dat 37,2% van de ondervraagden de algehele financiële situatie van de vereniging wegens de coronacrisis als ‘zorgelijk’ of ‘zeer zorgelijk’ bestempelt.

Ondanks de financiële zorgen is de acute nood bij amateurclubs minder dan werd verwacht in mei. Ook toen peilde de BAV de mening van haar leden. Destijds vreesde 18% het voortbestaan van de club als er in het seizoen 2020/2021 niet of nauwelijks gevoetbald zou worden. Nu zegt nog geen 5% van de verenigingen dat er op dit moment zorgen zijn ten aanzien van het voortbestaan.

Dat kan komen, omdat er volop gebruik is gemaakt van de steunmaatregelen. Liefst 82,7% van de ondervraagden heeft hulp gekregen van de overheid voor een of meer steunpakketten.

Klik hier voor alle belangrijke uitslagen van de recente enquete (https://www.bav-voetbal.nl/publicaties/coronacrisis-zorgt-voor-financiele-verliezen-in-amateurvoetbal)

IMG_0549 IMG_0549