Thema-avond: Positieve Sportcultuur

Op maandag 12 april organiseren de werkgroep Positieve Sportcultuur Apeldoorn, KNVB en NOC*NSF van 19.30-21.00 uur de digitale thema-avond ‘Positieve Sportcultuur’. Met als thema’s:

Samen buitenspel zetten van racisme en discriminatie

Sociale veiligheid bij de sportvereniging

Ben jij (jeugd)bestuurder, coördinator of vertrouwenscontactpersoon bij jouw sportvereniging in Apeldoorn of de Stedendriehoek? Mis deze avond niet en schrijf je kosteloos in. (https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Ws9v4lS28kKWuRmlZ19jfGXhcTxCANFKuw)!

 

Interactief programma

Vanuit het KNVB-actieplan ‘’Ons voetbal is van iedereen’’ zal de theatergroep ‘Live Your Story’ ons aan het denken zetten over de thema’s discriminatie, racisme en LHBTIQ+ met de prikkelende voorstelling ‘Ik wou dat het weer weekend was’.

 

We besteden ook aandacht aan het thema sociale veiligheid. Sporten in een veilige omgeving zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Voelt iedereen zich veilig op en rond jouw sportveld? Janke van der Werf, adviseur sociale veiligheid van NOC*NSF, beantwoordt jouw vragen en geeft praktische tips om jouw club naar een veiliger klimaat te helpen. Tijdens de avond nemen we ook de tijd om met elkaar in gesprek te gaan over bovengenoemde thema’s. Daarnaast ontvang je informatie over de mogelijkheden om hier binnen de club een vervolg aan te geven.

 

Inschrijven

De avond wordt digitaal georganiseerd via Microsoft Teams. Maandagochtend 12 april ontvang je op het opgegeven e-mailadres de link om deel te nemen. Schrijf je hier in. (https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Ws9v4lS28kKWuRmlZ19jfGXhcTxCANFKuwm0EL1zt2hUOUZONVVLOE9UT0pGSDM3M0pMMUJTMUhFNC4u)

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Tot ziens op maandagavond 12 april!

 

Tjeerd Lemstra | Werkgroep Positieve Sportcultuur Apeldoorn | 06 - 50 45 83 65 | t.lemstra@stimenz.nl (mailto:t.lemstra@stimenz.nl)

Wolter Bos | KNVB | 06 - 30 53 03 55 | wolter.bos@knvb.nl (mailto:wolter.bos@knvb.nl)

Ovivi Ovivi