Apeldoornse kids in beweging met Apeldoornse Atletiek Thuis Challenge

AA Drink NK Indoor Atletiek in Omnisport te volgen via gratis livestream

Omnisport Apeldoorn is dit jaar voor de dertiende keer het strijdtoneel voor de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Atletiek voor mannen en vrouwen. Dit jaar vindt deze wedstrijd - om bekende redenen -  zonder publiek plaats. Gelukkig kunnen Apeldoorners het NK Indoor Atletiek meebeleven vanaf de bank via een gratis live stream. Apeldoornse kids kunnen met de Apeldoornse Atletiek Thuis Challenge kennismaken met de sport.

 

Kijken vanaf de bank 

Dit jaar vindt deze wedstrijd voor de eerste keer zonder publiek plaats. Omroep Gelderland doet live verslag op zaterdag 20 februari vanaf 16.30 uur en zondag 21 februari vanaf 15.50 uur. Zo kom je ook te weten wie zich gaan plaatsen voor de Europese Kampioenschappen indoor. Er strijden ook Apeldoornse atleten om de prijzen, bijvoorbeeld Marije van Hunenstijn en Nout Wardenburg. 

 

De Apeldoornse Atletiek Thuis Challenge voor kids

Speciaal voor de Apeldoornse kinderen is er de Grote Atletiek Thuis Challenge. Een leuke fysieke uitdaging en daarnaast leren kinderen meer over de atletieksport. De challenge bevat vijf leuke work-outs en funfacts en is gratis te downloaden via uitinapeldoorn.nl/challenge (https://www.uitinapeldoorn.nl/challenge). Daarnaast krijg je na afloop een mooi diploma.

 

Weetjes over NK Indoor Atletiek

Elk jaar vindt 2x een NK atletiek plaats: indoor en outdoor. De NK Atletiek Outdoor vindt bijna elk jaar op een andere locatie plaats. Omnisport Apeldoorn is sinds 2009 de vaste locatie voor de NK Indoor Atletiek.

De NK Indoor Atletiek bestaat uit maar liefst 12 verschillende atletiekonderdelen waarbij op elk onderdeel zowel een man als een vrouw Nederlands kampioen wordt. Bijna 300 atleten doen dit jaar mee.

Aan de NK Atletiek Indoor doen ook Apeldoornse atleten mee. Zo doet Marije van Hunenstijn mee op de 60 meter sprint. Zij heeft zich zelfs al geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio.

Voor meer informatie: uitinapeldoorn.nl/nk-atletiek (https://www.uitinapeldoorn.nl/challenge)

 

1 1