Informatieavond en workshop Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de samenleving in het algemeen en voor sportverenigingen in het bijzonder. Maar hoe zorg je als vereniging voor voldoende vrijwilligers of hoe breid je het aantal vrijwilligers uit? Bestuursleden, medewerkers in de sportkantine, organisatoren van activiteiten, noem het maar op. Wat is nu een efficiënte manier om dit te doen?

Informatieavond

Op dinsdagavond 2 maart (19.30 - 21.00 uur) zal Jurjen Engelsman (Gelderse Sport Federatie) je tijdens een digitale informatieavond vrijblijvend uitleg geven over de workshop Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd die later in de maand in Apeldoorn zal starten. Op deze avond ontvang je al de nodige tips waarmee je vast aan de gang kunt. Na deze avond kun je beslissen of je met jouw vereniging deel gaat nemen aan de (ook kosteloze) workshop. Deelname is gratis, de avond en de workshop worden aangeboden vanuit het Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn.

 

Deelnemen
Klik hier om naar de inschrijfpagina voor de informatieavond te gaan. (https://mijn.apeldoornpaktaan.nl/activiteiten/582). Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je per mail een link van de online bijeenkomst.

Workshop
Alvast wat informatie over de workshop waarmee zal worden gestart op donderdag 25 maart. Dit is een 4-delige workshop, tevens verzorgd door de Gelderse Sport Federatie. Deze workshop wordt landelijk al bijna 10 jaar aangeboden en belooft een 100% succes in resultaten.

 

Wat levert de workshop jouw vereniging op?

Je krijgt beter inzicht in wie je vrijwilligers zijn, welke vrijwilligers mogelijk overbelast zijn, welke taken zij allemaal vervullen, welke taken onvervuld blijven en wie daar voor geschikt is. Ook leer je om vrijwilligerswerk beter te promoten en weet je op een efficiënte manier je potentiële vrijwilligers te benaderen. Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd heeft sinds de start in 2012 ruim 1.500 verenigingen met gezamenlijk bijna 100.000 nieuwe vrijwilligers weten te werven.

 

De pluspunten van Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd:

Gestructureerde aanpak met doelen die praktisch haalbaar zijn

Verenigingsvriendelijk

Geschikt voor alle sportverenigingen

Zelf gestelde doelen worden altijd meer dan gehaald

Procesmatige, oplossingsgerichte begeleiding tijdens de workshop

Internettoepassing biedt verenigingen de mogelijkheid tot goede verwerking

 

Meer informatie
Wil je meer weten over de informatieavond of de workshop, neem dan contact op met Tjeerd Lemstra via 06-50458365 of t.lemstra@stimenz.nl (mailto:t.lemstra@stimenz.nl)