Boodschap van wethouder sport Nathan Stukker

Beste Apeldoornse sporters,

Ik had gehoopt dat ik jullie een spetterend nieuw clubjaar had kunnen toewensen vanaf deze plek, maar dat zit er voorlopig nog niet helemaal in. De komende tijd is binnen sporten helemaal niet mogelijk en buiten sporten alleen onder voorwaarden en met beperkingen. Hoewel het niet anders kan, is het natuurlijk wel balen. En natuurlijk, hardlopen en opdrukken kun je altijd en overal, maar dat haalt het natuurlijk niet bij lekker sporten bij een club of sportschool. Gelukkig houdt de jeugd iets meer mogelijkheden, dat is in ieder geval iets.

Jullie hebben het als sportverenigingen nu niet gemakkelijk. Daar ben ik me van bewust. Ik weet ook dat veel verenigingen er alles aan doen om de binding met en tussen de leden vast te houden.

Met de Sportraad Apeldoorn overlegt de gemeente over de manier waarop we sportverenigingen nu het beste kunnen ondersteunen. Waar wij eigenaar van de accommodaties zijn, hebben we drie maanden huur kwijtgescholden. Clubs die het zwaar hebben, hebben uitstel van betaling of een lening gekregen.  Voor de iets langere termijn kijken we nu een steunfonds voor clubs die door corona in financiële problemen zijn geraakt. Kortom, we doen ons best om de Apeldoornse clubs in de benen te houden. Dat gaat overigens niet zonder de leden: ik roep dan ook iedereen op om zoveel mogelijk lid te blijven.  De verenigingen hebben alle leden nu hard nodig!

Mocht u ideeën hebben, bijvoorbeeld over activiteiten voor de jeugd, laat dit dan aan de Sportraad weten. In samenwerking met collega sportverenigingen en Accres bekijken we dan wat mogelijk is binnen de Corona beperkingen.

Ik hoop van harte dat wij er met z’n allen in slagen het sporten weer snel in een veilige omgeving mogelijk te maken. Ik wens iedereen, alle sporters en alle verenigingsbesturen, veel uithoudingsvermogen en een sportief en voorspoedig 2021. Maar vooral: een goede gezondheid!

 

Nathan Stukker

Wethouder sport

 

 

logo gemeente logo gemeente