WINTERPROGRAMMERING APELDOORN

Mogelijk heb je er al iets van gelezen, de gemeente Apeldoorn is in snel tempo met meerdere partijen in gesprek gegaan om voor o.a. de doelgroep jongeren van 12-18 jaar activiteiten op te zetten in de winterperiode. Zo komen er dansactiviteiten op het Zwitsalterrein, zullen in Orpheus culturele activiteiten plaatsvinden en ontstaat op het FSG terrein een Winter Campus (sport, spel en chillen). Dat alles naast het reguliere en extra aanbod van de jongerenwerkers (Stimenz, Don Bosco) en Buurtsportcoaches (Accres Sportstimulering) in alle stadsdelen. Nogmaals, alles in sneltreinvaart, enkele weken geleden is hier pas echt een start mee gemaakt. Ons is eind vorige week gevraagd om ook sportverenigingen te betrekken bij het aanbieden van activiteiten voor deze doelgroep. Hierbij doen we dit, waarbij we heel bewust zijn van de onmogelijkheden die alle sportverenigingen zelf hebben bij de eigen activiteiten. Juist om deze reden houden we de vraag klein. Laten we kijken wat mogelijk is. Zou je hiervoor via onderstaande link het formulier willen invullen? Daarin vragen we wat mogelijk is en nemen we vervolgens contact met jullie op om daar samen invulling aan te geven.

 

KLIK HIER OM HET FORMULIER IN TE VULLEN (https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=wa5XCJnX40CxYz3IKJ4aoAZ9Z0zerR5IlH8gxQj5IeZURjAyUTI1WjNQNVNHRVdXU05HWk1XMVRTVi4u) (2 minuten)

 

Een voorbeeld van een activiteit is het organiseren van een sportactiviteit buiten het eigen terrein (bijvoorbeeld op een Johan Cruijff Court), waarbij de trainers van de club in de wijk een training geeft. Dit i.s.m. buurtsportcoach, jongerenwerker en/of buurtregisseur die de jongeren informeren en registreren. We gaan graag in gesprek over jullie mogelijkheden en denken mee in mensen, middelen, promotie, veiligheid etc. Een activiteit kan eenmalig zijn of op meerdere momenten worden uitgevoerd. Tip: voor voetbalverenigingen bestaat er een mogelijkheid om gebruik te maken van het KNVB Stimuleringsbudget. Klik hier voor meer informatie hierover. (https://www.knvb.nl/info/62045/stimuleringsbudget-blijven-voetballen-en-verenigen)

 

Achtergrond ‘Perspectief jongeren in coronatijd’

De werkgroep Depla, die vanuit de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) adviseert, heeft een basis menukaart met een set aan maatregelen om de negatieve effecten van corona op de ontwikkeling van jongeren te minimaliseren. Jongeren worden door de coronacrisis onevenredig hard geraakt, zowel sociaal, mentaal, wat betreft hun onderwijskansen en hun perspectief op werk en inkomen en hun gevoel van eigenaarschap. De noodzaak om het perspectief van jongeren op deze onderwerpen te versterken is groot. Er wordt onderscheid gemaakt in 5 thema’s:

Sociale Interactie en zinnige vrijetijdsbesteding;

Mentale weerbaarheid en gezondheid;

Kansengelijkheid;

Bestaanszekerheid jongvolwassenen;

Eigenaarschap onder jongeren.

Op thema 1 en 5 wordt in deze periode onder regie van de gemeente Apeldoorn extra ingezet. De andere thema’s worden opgepakt vanuit de reguliere lijn.

 

Heb je vragen, neem contact met ons op. Onze contactgegevens:

Rico: 06-55810311 | rdeboer@accres.nl (mailto:rdeboer@accres.nl)

Tjeerd: 06-50458365 | t.lemstra@stimenz.nl (mailto:t.lemstra@stimenz.nl)