Maak jeugd tot 18 jaar gratis lid van sportverenigingen

De strijd tegen bewegingsarmoede en obesitas vraagt om maatregelen. Maak daarom kinderen tot 18 jaar gratis lid van hun sportclub. Dat is ook goed voor hun sociale ontwikkeling. Dat stelt Rob de Waard, directeur Huis voor de Sport Groningen.

 

Sportclubs dreigen om te vallen. Als dat gebeurt dan verdwijnen veel ontmoetingsplaatsen voor de jeugd. Bewegingsarmoede en obesitas zullen vooral in deze groep toenemen.

Obesitas erger dan corona

Dat gaat in de toekomst voor grote problemen zorgen, zowel op het gebied van gezondheid als economisch. Ook Bernard Wientjes, lid van de Nationale Sportraad, onderkent dit. Hij meent zelfs dat de oprukkende obesitas een groter probleem vormt dan corona. Hij pleit ervoor om de contributie voor sportclubs uit de zorgpremie te betalen.

Naast de bieb, ook gratis lid van de sportclub

Klik hier (https://sportzaken.pro/verenigingsbestuur/maak-jeugd-tot-18-jaar-gratis-lid-van-sportverenigingen/) om verder te lezen.

Maak-jeugd-tot-18-jaar-gratis-lid-van-sportverenigingen-obesisatas-overgewicht-kind-250x125 Maak-jeugd-tot-18-jaar-gratis-lid-van-sportverenigingen-obesisatas-overgewicht-kind-250x125