Uniforme uitleg nieuwe maatregelen 14 oktober voor de sport

Uit de brief van de Vereniging Sport en Gemeente 

Individueel sporten 18 jaar e.o.

Bij individuele sporten voor mensen van 18 jaar e.o., zoals (baantjes)zwemmen of fitnessen, is het toegestaan om met maximaal 30 personen in een afzonderlijke ruimte te sporten. Uiteraard op tenminste 1,5 meter van elkaar.

Groepslessen 18 jaar e.o.

Voor groepslessen voor mensen van 18 jaar e.o., zoals yoga of aerobics, geldt dat er groepjes van maximaal 4 personen gevormd mogen worden en maximaal 30 persoon (exclusief de trainer) op 1,5 meter van elkaar binnen de groepjes en tenminste 1,5 meter tussen de groepjes. De groepjes mogen qua samenstelling niet meer van samenstelling veranderen tijdens het sporten.

Dubbelspel bij tennis

Formeel geldt nu dat sporten voor mensen van 18 jaar e.o. in duo’s bijvoorbeeld met squash of koppels met tennis (dubbelen) is toegestaan. Let op! Twee koppels spelen een tennisdubbel wedstrijd en vormen feitelijk een groepje van maximaal 4 personen bestaande uit twee koppels, op tenminste 1,5 meter van elkaar. Dit groepje van 4 personen mag qua  samenstelling dan niet meer veranderen.

Afzonderlijke ruimten met één toegang

Een afzonderlijke ruimte is fysiek gescheiden van andere ruimten in een gebouw. In sommige gevallen is er “slechts” één gang die toegang geeft tot die afzonderlijke ruimten. Gescheiden routing werkt dan niet. In dat geval kan een beheerder/exploitant wel de aanvangs- en eindtijden differentiëren, waardoor komende en gaande sporters niet met elkaar mengen.

 

 

Klik hier (https://www.vnog.nl/coronavirus/noodverordeningen) voor de aangepaste Noodverordening Noord-Oost Gelderland 14 oktober 2020.