Aanvragen subsidie evenementen 2021

De coronacrisis heeft op vele sectoren nog steeds grote invloed en dat geldt zeker voor de evenementensector. Dit betekent helaas nog steeds veel onduidelijkheid voor u als organisator.

Normaal gesproken zou u op grond van de subsidieregeling voor evenementen uit 2016 voor 1 november 2020 de subsidieaanvraag in moeten dienen voor het evenement in 2021. Daarnaast moet ook nog de afwikkeling van de toekenning van de subsidie in 2020 op een juiste wijze plaats vinden.

 

We zijn aan het onderzoeken of het mogelijk is de uiterlijke indieningstermijn voor het indienen van de subsidieaanvraag op te schorten, zodat er wat meer tijd is om de plannen in te dienen. Dit vanwege de onzekerheid rondom het corona virus. Het college zal naar verwachting half oktober een besluit nemen over een eventuele aangepaste procedure van de toekenning van evenementensubsidies in 2021 waarbij ook een relatie wordt gelegd met de afwikkeling van de toegekende en niet bestede subsidies in 2020.

 

We vragen u dan ook een mail te sturen voor uiterlijk 1 november 2020 naar m.luttenberg@apeldoornmarketing.nl (mailto:m.luttenberg@apeldoornmarketing.nl)  en in afschrift(cc) naar subsidiebureau@apeldoorn.nl (mailto:subsidiebureau@apeldoorn.nl)  waarbij u aangeeft of u van plan bent een evenement te organiseren in 2021 en indien mogelijk met datum en locatie van het evenement.

 

Uw mail wordt niet als subsidieaanvraag beschouwd maar dient als inventarisatie van de plannen in 2021 om zodoende tot een zorgvuldige en passende procedure te besluiten.