Opvolger van de TOGS regeling is de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

aan te vragen per 15 september 2020

Huidige landelijke regelingen in het kader van COVID-19 voor de sport.

Om de gevolgen van het coronavirus (COVID-19) te beperken, heeft het kabinet diverse maatregelen ingevoerd. Drie daarvan zijn:

- Tegemoetkoming AmateurSportOrganisaties COVID-19 (TASO)

- Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties COVID-19 (TVS)

- Tegemoetkoming Vaste Lasten COVID-19 (TVL)

 

TASO

Deze regeling is bedoeld voor amateursportorganisaties die ten minste 20% van hun omzet zijn verloren, als gevolg van de maatregelen tegen COVID-19. Een tegemoetkoming is aan te vragen van 15 september tot 4 oktober 2020. Klik hier voor meer informatie op de pagina van het Ministerie van VWS. Hier vindt u vanaf 15 september tevens het aanvraagformulier.

 

TVS

Deze regeling is bedoeld voor de verhuurders van sportaccommodaties die (een deel van) de huursom tussen 1 maart en 1 juni 2020 hebben kwijtgescholden aan amateursportorganisaties. Een tegemoetkoming is aan te vragen van 15 september tot 15 oktober 2020. Klik hier voor meer informatie (o.a. video) op de pagina van het Ministerie van VWS. (https://www.dus-i.nl/subsidies/tegemoetkoming-verhuurders-sportaccommodaties-covid-19)Hier vindt u vanaf 15 september tevens het aanvraagformulier.

 

TVL

De TVL-regeling is een vervolg op de TOGS-regeling. Sportclubs kunnen hier (onder voorwaarden) aanspraak op maken.

Hoe werkt de TVL-regeling

De TVL-regeling is een uitkering over de periode 1 juni t/m 30 september. Een club moet daarin meer dan 30% omzetdaling en minimaal 4.000 omzetverlies hebben geleden. Per branche is een percentage vastgesteld voor de feitelijke lasten.

Het bedrag is gebaseerd op het omzetverlies. De RVO bepaalt de vaste lasten o.b.v. de gemiddelde vaste lasten in de sector volgens het CBS. De maximale vergoeding bij de TVL-regeling is 50.000 euro.

U kunt de regeling drie keer aanvragen.

Klik hier voor meer informatie op de pagina van het RVO (https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl)

 

 

TASO, TOGS en TVL

Verenigingen die al de TOGS-regeling hebben aangevraagd, komen niet meer in aanmerking voor de TASO-regeling. Ze kunnen echter nog wel in aanmerking komen voor de TVL-regeling.

Er zijn clubs die een beroep hebben gedaan op de TOGS-regeling. Dat betekent niet dat zij daarmee automatisch een aanvraag voor de TVL-regeling hebben ingediend. Clubs die alleen de TASO-regeling hebben aangevraagd, komen niet in aanmerking voor de TVL-regeling.