Corona: publiek bij wedstrijden, het sporten zelf en andere zaken

Sporten en afstand houden

Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. De 1,5 meter afstand tijdens het sporten, dient waar mogelijk in acht genomen te worden, maar als dat een normale sportbeoefening in de weg staat mag 1,5 meter afstand tijdelijk losgelaten worden. Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines.

Bovenstaande betekent dat wel 1,5 meter afstand moet worden gehouden als dat een normale sportbeoefening niet in de weg staat. Denk hierbij aan bowlen, biljarten, darten en bridge.

 

Posters met Corona basisregels

Posters met de Corona gedragsregels kunt u downloaden vanaf de website (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronavirus-beeld-en-video/communicatiemiddelen-campagne) van de rijksoverheid.

 

Kleedkamers en douches

Niet alle sportaccommodaties bieden de mogelijkheid om onderling voldoende afstand te bewaren. Er is geen verplichting om sportkantines, kleedkamers en doucheruimten open te stellen. Indien het clubbestuur van mening is dat bepaalde ruimten onvoldoende geschikt zijn om 1,5m afstand te bewaren dan mag men besluiten die ruimten gesloten te houden. Koffie en thee kunnen ook buiten worden verstrekt. Spelers kan worden gevraagd zich thuis te douchen.

 

Corona en sportwedstrijden

De gemeente ontvangt veel vragen van sportverenigingen hoe om te gaan met de Corona spelregels. Hoe ga je om met toeschouwers? Voor de binnensport gelden andere regels dan voor de buitensport. Klik hier voor de regels die gelden voor toeschouwers bij sportwedstrijden (https://www.sportraad.nl/content/13465/download/clnt/94659_Toeschouwers_bij_sportwedstrijden.pdf).

 

Corona vragen aan de gemeente

Heeft u een concrete Corona vraag aan de gemeente? Stuur dan een e-mal naar Huub Geelen, beleidsadviseur sport bij de gemeente Apeldoorn: h.geelen@apeldoorn.nl (mailto:h.geelen@apeldoorn.nl)

 

logo logo