Rookverbod op e-sigaretten geldt ook voor sportclubs

Sinds 1 juli 2020 geldt het rookverbod niet meer voor alleen de reguliere sigaretten, maar ook voor e-sigaretten. Ook die veroorzaken immers gezondheidsschade en kunnen een opstapje vormen voor het gebruik van echte sigaretten. Dit is van toepassing op alle plekken waar al een rookverbod van kracht is, zoals cafés, restaurants en openbare gebouwen.

 

Staatssecretaris Paul Blokhuis maakte in november 2018 al bekend dat er een rookverbod werd ingesteld voor sportclubs en instellingen als scholen en kinderopvangcentra. “Roken in een restaurant voelt inmiddels aan als iets van heel lang geleden”, legt hij uit. “Wij moeten gezondheidsschade voorkomen en het goede voorbeeld te geven aan jongeren. Daarom is het hoog tijd dat we ook het roken van e-sigaretten in onder meer de horeca verbieden. Deze maatregel draagt bij aan het makkelijker stoppen met roken en helpt om minder snel te beginnen.”

 

Lees hier (https://voorclubs.sport.nl/nieuws/2020/07/rookverbod-op-e-sigaretten-geldt-ook-voor-sportclubs?utm_source=update-nieuwsbrief-week-2020-07-27&utm_medium=e-mail&utm_term=weekly-updates&utm_campaign=weekly-updates) verder voor meer informatie.