Vergoeding hulpmiddelen sporters met een beperking

Over het belang van sport bestaat geen misverstand. In de loop van de jaren zijn er vele miljoenen euro’s uitgegeven om mensen aan het bewegen te krijgen. Want een gezonde levensstijl kan niet zonder sport.

 

De volksgezondheid zou een stuk slechter zijn als we niet met regelmaat zouden sporten. En dat gebeurt vaak in club- of groepsverband en draagt dus bij aan de sociale cohesie.

Van het kastje naar de muur

Waarom wordt het een grote groep Nederlanders dan zo moeilijk gemaakt om te sporten? Trouw schreef er op 20 juli (https://www.trouw.nl/sport/tienduizenden-sporters-met-een-beperking-krijgen-niet-de-goede-hulp-dus-sporten-ze-maar-niet~b6e26928/) al over. Tienduizenden mensen met een fysieke beperking doen niet aan sport. Zij krijgen namelijk geen vergoeding van de hulpmiddelen die ze nodig hebben om te kunnen sporten.

Zij doen echt wel pogingen om die vergoeding te krijgen. Maar veel instanties sturen hen van het kastje naar de muur. Gemeenten gaan namelijk weer anders met vergoedingen om dan zorgverzekeraars. En de ene gemeente keert wel uit terwijl de andere maar blijft weigeren.

 

Lees hier (https://sportzaken.pro/financiering-2/subsidies/vergoeding-hulpmiddelen-sporters-met-een-beperking/) verder...

Sporten-met-een-beperking-sport-rolstoel-225x125 Sporten-met-een-beperking-sport-rolstoel-225x125