Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn/Samenwerkend aan een sportend en bewegend Apeldoorn!

Dat is de titel van het Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn dat u hier (https://www.sportraad.nl/content/13465/download/clnt/93676_Sport-_en_Beweegakkoord_Apeldoorn.pdf) kunt downloaden. Het is samengesteld door de kerngroep, daarbij zeer geïnspireerd door de enthousiaste en veelzijdige inbreng van meer dan 150 mensen aanwezig bij of geïnteresseerd in de Inspiratiebijeenkomst van 20 november 2019 en/of de Verdiepingsbijeenkomst van 28 januari jl. 

Het is verheugend dat een groot aantal organisaties en particulieren nu al heeft aangegeven partner te willen zijn van het Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn; zie paragraaf 6 van het akkoord. Als u nog geen partner bent maar dat na lezing wel graag wilt, zien we uw reactie graag tegemoet. Dat kan door een mail te sturen naar sportakkoord@apeldoorn.nl. (mailto:sportakkoord@apeldoorn.nl)

Wat betekent partner zijn/worden?
Dat u de uitdagingen en ambities onderschrijft en u zich hiervoor wilt inzetten, en een bijdrage wilt leveren aan de acties. Dit kan zowel voor meerdere thema’s als ook voor een enkel thema en/of ambitie. U hoeft dus niet per se alle thema’s en/of ambities te onderschrijven.

De Hoofdlijn

Het Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn gaat uit van langdurige samenwerking van organisaties vanuit de sport en van daarbuiten zoals het onderwijs, de zorg en het bedrijfsleven.

Inhoudelijk is het Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn geclusterd in zes deelakkoorden, die voor een deel ook met elkaar samenhangen en elkaar versterken, t.w.:

1. Verbinding, zichtbaarheid en promotie van sport en bewegen in Apeldoorn.

2. Sporten en bewegen voor iedereen;

3. Duurzame sportinfrastructuur;

4. Vitale sport- en beweegaanbieders in een positieve sportcultuur;

5. Van jongs af aan vaardig in bewegen;

6. Topsport die verbindt en inspireert voor talenten en ontwikkeling.

De zes deelakkoorden gaan allen uit van de Apeldoornse uitdaging, bijbehorende ambities en acties die om uitvoering vragen. De jaren 2020 en 2021 zijn de eerste jaren van de uitvoering, en zeer recent heeft het Ministerie van VWS bericht dat deze periode wordt verlengd t/m 2022. Een mooie extra impuls om de gewenste, langdurige samenwerking vanaf nu verder concreet gestalte te gaan geven. In paragraaf 4 kunt u verder kennisnemen van de zes deelakkoorden.

In deze (https://www.youtube.com/watch?v=jSfF3sp0LIc&feature=youtu.be) video geven twee ambassadeurs van het akkoord een toelichting.

 

En nu van start!
Het voornemen was eind juni dit jaar een feestelijk moment van ondertekening te organiseren met iedereen die als partner betrokken wil zijn bij (delen van) de uitvoering. Een moment dat tevens als startschot zou dienen voor het begin van die uitvoering. Vanwege de coronacrisis wordt dat moment uitgesteld tot na de zomervakantie. We hopen dat die bijeenkomst kan plaatsvinden rondom de start van het nieuwe sportseizoen. 

 

De kerngroep Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn heeft haar werkzaamheden beëindigd en overgedragen aan de regiegroep Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn. Waarbij de daadwerkelijke uitvoering plaatsvindt in werkgroepen (zie paragraaf 5 van het akkoord). De regiegroep zal er geen gras over laten groeien en start in juni met haar werkzaamheden. 

 

Klik hier (https://www.sportraad.nl/content/13465/download/clnt/93822_Sport-_en_Beweegakkoord_Apeldoorn.pdf) voor het ’Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn’.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via de mail sportakkoord@apeldoorn.nl (mailto:sportakkoord@apeldoorn.nl).