Brief waardering van wethouder Sport Nathan Stukker voor de sportverenigingen in de gemeente Apeldoon

Beste bestuurders van de Apeldoornse sportverenigingen,

Als wethouder sport ben ik trots op de snelheid en zorgvuldigheid waarmee onze sportverenigingen uit de startblokken zijn gekomen om de jeugd weer te laten sporten en bewegen. Dit geldt zowel voor de buitensport- als voor de binnensportverenigingen. Het is mooi om de vreugde te zien waarmee onze jeugd weer het sportveld op komt rennen en hoe groot de behoefte is om weer te sporten en te bewegen.

Knap hoe onze sportbestuurders dit in korte tijd hebben georganiseerd. Alle protocollen en veiligheid in acht nemend en rekening houdend met de Corona-spelregels. Want het moet vanzelfsprekend voorzichtig. Niet in de laatste plaats ter bescherming van de volwassen vrijwilligers die de trainingen voor de jeugd verzorgen. Op de club vraagt het om veel creativiteit. We zien dat sportverenigingen hun verantwoordelijkheid nemen en duidelijke plannen opstellen en deze zoals gevraagd ook met ons delen via de verenigingsondersteuner. Complimenten!

Het is ook mooi om te zien dat verschillende buitensportverenigingen plek bieden aan binnensportverenigingen die buitenruimte zoeken voor hun activiteiten. Want sporten mag voorlopig alleen buiten in de openlucht. Ook zie ik met genoegen dat verenigingen kinderen laten meesporten die (nog) geen lid zijn. Hopelijk worden dat nieuwe leden.

De sport heeft laten zien dat zij het kan! Ik ben er van overtuigd dat dit er mede toe heeft bijgedragen dat het kabinet heeft besloten dat vanaf 11 mei ook volwassenen (hetzij onder voorwaarden) weer buiten mogen sporten. Ik heb er alle vertrouwen in dat de sportverenigingen hier net zo enthousiast en zorgvuldig mee om gaan zodat we vanaf 11 mei nog meer Apeldoorners lekker kunnen laten sporten in de buitenlucht!

Verenigingen die hulp nodig hebben kunnen zich wenden tot onze verenigingsondersteuner Bas Löverink  (BLoverink@accres.nl (mailto:BLoverink@accres.nl)). Ik wil jullie hartelijk bedanken voor jullie inzet. Blijf gezond en houd vol!

Nathan  Stukker
Wethouder Sport