Kleine petflesjes krijgen medio 2021 statiegeld

Alle kleine petflesjes met minder inhoud dan één liter, krijgen volgend jaar zomer 15 cent statiegeld. Dit heeft stas. Van Veldhoven aan de Tweede Kamer laten weten. De invoering gaat op 1 juli 2021 in.

 

Elke jaar gaan er zo’n 900 miljoen kleine petflesjes over de toonbank. Het is de verpakkingsindustrie niet gelukt om 90% van de kleine petflesjes opnieuw te gebruiken.

100 miljoen afval flesjes

Van de 900 miljoen kleine petflesjes komen er jaarlijks 100 miljoen in het milieu terecht. Stas. Stientje van Veldhoven werkt al lang aan afspraken met de verpakkingsindustrie om zwerfafval en plastic in het milieu terug te dringen. Maar het is deze tak van industrie niet gelukt om 90% van de weggooi-flesjes opnieuw te gebruiken.

Naast statiegeld voor grote en kleine petflessen komt er ook statiegeld op drankblikjes. De bliksector krijgt nog een kans om de problemen met het zwerfafval aan te pakken. Maar als dat niet lukt, dan gaan consumenten vanaf halverwege 2022 ook hiervoor statiegeld betalen.

 

Lees hier (https://sportzaken.pro/verenigingsbestuur/kleine-petflesjes-krijgen-medio-2021-statiegeld/) verder.

Kleine-petflesjes-krijgen-over-anderhalf-jaar-statiegeld-250x125 Kleine-petflesjes-krijgen-over-anderhalf-jaar-statiegeld-250x125