Sport & Corona/gemeente Apeldoorn

De jeugd mag weer sporten vanaf 29 april aanstaande

De jeugd mag weer sporten! Er gelden wel beperkingen. Met genoegen zien we dat veel sportverenigingen in de startblokken staan om vanaf 29 april de trainingen voor de jeugd te hervatten.

Op dit moment stellen alle sportbonden protocollen op hoe voor hun sport invulling kan worden gegeven aan het sporten door de jeugd binnen de kaders van de Corona richtlijnen. Sommige bonden hebben die al gereed. Die protocollen zijn opgesteld in overleg met NOC*NSF, het RIVM en het ministerie van VWS. De gemeente zal zich aan die protocollen conformeren. Daarnaast gelden natuurlijk de algemene richtlijnen zoals die o.a. op de site van het ministerie van VWS te vinden zijn.

Sportverenigingen en sportaanbieders hebben van de gemeente geen vergunning of toestemming nodig om van start te gaan. Mits ze zich houden aan het protocol dat voor hun sport geldt en de algemene richtlijnen van het RIVM. Dit geldt ook voor andere organisaties die sport- en beweegactiviteiten voor kinderen verzorgen (bijv. Scouting). Wij zien graag dat sportverenigingen indien mogelijk zich ook openstellen voor kinderen die (nog) geen lid van de sportvereniging zijn.

Let op: het gaat om sporten door de jeugd onder begeleiding en alleen buiten! Dus geen binnensporten. Sporten die normaal binnen plaatsvinden (bijvoorbeeld judo) mogen wel buiten worden beoefend.

De algemene richtlijnen:

- Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).

- Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.

- Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.

- Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties individueel de training hervatten als zij 1,5 meter afstand in acht nemen.

- Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor jongeren nog steeds: blijf thuis.

- Sporthallen, wielerbanen, squashbanen en andere indoor sportaccommodaties blijven voor sportverenigingen en de breedtesport gesloten. En ook de kleedkamers en kantines bij buitensportaccommodaties blijven dicht. Van toiletten kan gebruik gemaakt worden.

- Buitensportaccommodaties blijven gesloten voor het georganiseerd sporten door volwassenen. Zelf sporten in de openbare ruimte mag wel. Hierbij moet altijd 1,5 meter afstand worden gehouden. Sport zoveel mogelijk alleen (max. met twee personen).

 

Zie ook de website van de gemeente Apeldoorn: Jeugd mag na 29 april weer sporten (https://www.apeldoorn.nl/ter/coronanieuws/jeud-mag-na-29-4-weer-sporten)

logo gemeente logo gemeente