Reminder Sportstimulering helpt bij sportaanbod

Kinderen en jongeren mogen onder voorwaarden weer sporten

Op dinsdag 21 april kwam er vanuit de rijksoverheid eindelijk weer eens positief nieuws voor de sport. Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april a.s. meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden). Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten en jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen. Helaas moeten volwassenen nog eventjes wachten.

We merken dat veel verenigingen al nadenken over hoe zij in de buitenlucht onder de genoemde voorwaarden hun sportaanbod weer op kunnen starten. Datzelfde geldt ook voor de beweegcoaches (buurtsportcoaches) van Sportstimulering. Er zullen de nodige aanpassingen moeten worden gedaan en het zal ook gepaard gaan met een aantal creatieve oplossingen, bijvoorbeeld voor het (tijdelijk) uitoefenen van binnensporten in de buitenlucht. Bovendien heeft de regering opgeroepen om in deze tijden ook oog te hebben voor kinderen die niet lid zijn van een sportvereniging. Daar helpt de afdeling Sportstimulering en helpen, waar mogelijk, de beweegcoaches graag bij!

Heb je als vereniging vragen over hoe je dit vorm kunt geven? Over de locatie, het materiaal of de inzet van mensen? Wij denken graag met jullie! Een panklare oplossing is in deze tijden wellicht lastig, maar samen bereiken we vast en zeker meer. 

In contact komen met Sportstimulering? Neem contact op met Verenigingsondersteuning:

Bas Löverink
b.loverink@sportraad.nl (mailto:b.loverink@sportraad.nl) of bloverink@accres.nl (mailto:bloverink@accres.nl)
06-51885471