Mooie voorbeelden van verenigingen uit de gemeente Apeldoorn in Coronatijd

Maatschappelijke betrokkenheid van sportclubs

Ondanks dat sportverenigingen hun sport niet kunnen aanbieden en sommigen zich zorgen maken over hun toekomst, laten ze ook in Coronatijd zien ontzettend maatschappelijk betrokken te zijn. De Sportraad en de verenigingsondersteuners verzamelen zoveel mogelijk mooie initiatieven, plaatsen die hier op de website en geven ze een podium. Het zijn voorbeelden van hoe sportverenigingen betrokken blijven bij hun leden en omgeving! 

Andere voorbeelden horen we natuurlijk heel graag. Ken jij nog een mooi voorbeeld, die hier nog niet staat? Stuur die dan op naar de verenigingsondersteuners via info@sportraad.nl (mailto:info@sportraad.nl) of b.loverink@sportraad.nl (mailto:b.loverink@sportraad.nl).

*nieuw* Hockeyclub Ares laat jeugd attentie sturen naar oudere leden
Bij HC Ares heeft de jongste jeugd gevraagd in deze Corona tijd een kaartje of een tekening te sturen naar de oudere leden. Hier is erg veel gehoor aan gegeven en de oudere leden waren dan ook allemaal blij verrast door dit leuke initiatief. Als reactie daarop kreeg de club van de oudere leden de vraag of zij de adressen mochten gebruiken om een lief bedankberichtje terug te schrijven. Zo is een nieuwe communicatie stroom ontstaan tussen de jonge en oude leden van HC Ares”. Met recht doet Ares hun eigen leus eer aan #wijzijnares.

*nieuw* BC WOODS heeft extra aandacht voor haar leden
In Coronatijd vindt ook BC WOODS het noodzakelijk om haar leden voldoende aandacht te blijven geven. Ze hebben elk lid een kaart gestuurd, opgebeld en sturen regelmatig een nieuwsbrief uit. Zo houden ze alle leden op de hoogte van de ontwikkelingen en blijven toch nog in contact met elkaar!

AMHC roept op elkaar te helpen, geeft beweegadvies en de Veterinnen-B naaien mondkapjes
In de tijden van crisis wil AMHC er ook voor haar leden en de maatschappij zijn. Snel na de aankondiging van de eerste Corona-maatregelen riep de club dan ook haar leden op om elkaar te helpen. AMHC-ers halen bijvoorbeeld boodschappen voor leden die dat nu even niet kunnen. In samenwerking met Houwer & Ruijss geeft de club beweegadvies aan senioren en jeugdleden. Tot slot heeft het Veterinnen-B-team het plan opgevat om mondkapjes voor de zorg te naaien en daarvan zijn er al meer dan 500 gemaakt.

Meer lezen:
- Sportwereld tegen Corona: AMHC is er juist nu voor iedereen (https://nocnsf.nl/nieuws/2020/04/sportwereld-tegen-corona-amhc-is-er-juist-nu-voor-iedereen)

- Mondmaskers-actie door Veterinnen B (https://www.apeldoornsemhc.nl/index.php?page=2412)

Robur et Velocitas doneert voorraad clubhuis
Door de sluiting van het clubhuis zat voetbalclub Robur et Velocitas met overbodige voorraad. De club heeft besloten om deze voorraad te schenken aan degenen die dat nu hard kunnen gebruiken én zich zo hard inzetten voor ons allemaal; de koffiekamer van het Gelre Ziekenhuis.

Zie Twitter (https://twitter.com/roburetvhenka/status/1246122725682356226?s=21)

TC Sprenkelaar kookt maaltijden voor oudere leden
Ook TC Sprenkelaar zat met overtollige voorraad in de diepvriezen van het clubhuis. Zij besloten van deze voorraad Coq au vin te maken en dit aan te bieden aan de 70+ leden van de club. Dat er vraag naar was dat bleek, want in totaal werden er 61 maaltijden op 34 adressen afgeleverd. De seniorenleden werd daarnaast gevraagd of ze nog ergens anders mee geholpen konden worden en als verrassing kregen ze allemaal een bosje tulpen of narcissen.

Zie Facebook (https://www.facebook.com/TCSprenkelaar/posts/3679271772085841)

Selectie v.v. Beekbergen start crowdfunding voor aanvullen contributies
Het bestuur van v.v. Beekbergen heeft het sympathieke besluit genomen om haar leden tegemoet te komen bij de contributie-inning in Coronatijd. Ongeacht het lidmaatschap wordt maximaal het contributiebedrag voor een rustend lid in rekening gebracht. De selectie van v.v. Beekbergen heeft daarop gereageerd door een crowdfundingsactie te starten om de kostenderving voor de club zo klein mogelijk te maken. Leden en betrokkenen bij v.v. Beekbergen wordt gevraagd vrijwillig een bedrag over te maken. Bijvoorbeeld de rest van de contributie of dat rondje dat zij anders in de kantine hadden gedronken. Super sympathiek!

Zie: Steun v.v. Beekbergen (https://www.doneerdoel.nl/actie/2515/steun-vv-beekbergen)

Leden TV Vego geven ”rondjes” en betalen aan penningmeester
Bij TV Vego worden veel groepsapps gebruikt door groepen leden om via de app tennisafspraken te maken. Dat kan nu helaas even niet meer en hierdoor is ook de gezellige ’derde helft’ niet mogelijk. Die groepsapps worden nu gebruikt om contact met elkaar te houden én digitale rondjes te geven. Je maakt een foto van jezelf op de bank met een drankje en proost met de clubgenoten door het delen van een foto in de groepsapp. Het bedrag dat normaal in de kantine wordt uitgegeven, wordt naar de penningmeester overgemaakt. Hetgeen natuurlijk erg gewaardeerd wordt!

WSV Badminton stuurt kaartje aan G-sporters
De badmintonafdeling van WSV heeft bij alle G-sporters van hun afdeling een kaartje met een mooie boodschap in de bus gedaan. Op die manier houden ze toch nog een beetje contact met elkaar.

Via contactpersoon Uniek Sporten Danny Bekkers (https://sportstimulering.accres.nl/ons-team/danny-bekkers)

Een videoboodschap - KDO is er voor jou
De trainers, vrijwilligers en medewerkers van KDO Apeldoorn hebben een videoboodschap opgenomen voor hun leden, waarin ze oproepen om elkaar een hard onder de riem te steken, gezond te blijven, elkaar te helpen en vooral in beweging te blijven. De video eindigt met voorbeelden van hoe je thuis fit kunt blijven!

Bekijk de video: KDO is er voor jou (https://www.kdoapeldoorn.nl/vereniging/vereniging-algemene-informatie/9-nieuws/vereniging/646-kdo-is-er-voor-jou)

Apeldoornse Boys - Apeldoorn steunt massaal onze ’helden’
De voetbalclub Apeldoornse Boys wil mooi en gezamenlijk Apeldoorns gebaar maken voor alle mensen die zich vol overgave inzetten en die persoonlijk getroffen zijn door deze moeilijke periode. Hiervoor willen ze op maandag 13 april, 2e Paasdag en de tijd voor bezinning, het hoofdveld helemaal vol leggen met vlaggen van sportverenigingen, scholen, bedrijven en instanties. Dat zal worden aangevuld met vlaggen/spandoeken van leden, leerlingen, personeel en zoveel mogelijk inwoners van Apeldoorn.

Bijdragen? Kijk op: Apeldoorn steunt massaal onze ’helden’ (https://www.apeldoornse-boys.nl/1/975/apeldoorn-steunt-massaal-onze-helden/)

AV ’34 doneert kantinevoorraad aan Dak- en ThuislozenZorg
Toen de kantine bij AV ’34 dicht ging, zat de vereniging met hun voorraad. Kantinebeheer kwam al snel met het idee om de voorraad te schenken aan Dak- en ThuislozenZorg in Apeldoorn. Zo’n 300 kilo aan drinken en snoepgoed werd gedoneerd. De vereniging bekijkt of het ook na de crisis kan blijven samenwerken met de Dak- en ThuislozenZorg

Verkoop kantine voorraad ZVV’56
De clubhuiscommissie van ZVV’56 vond een oplossing voor de kantinevoorraad met een houdbaarheidsdatum. Op de website van ZVV staat een bestellijst waar leden tegen inkoopprijs + btw de producten van de club kunnen overnemen.

ASV Victoria Boys organiseert een Pubquiz
Fysiek contact is niet meer mogelijk maar het digitale tijdperk waar we in leven opent deuren. Victoria Boys heeft dat opgepakt door een digitale pubquiz voor de vereniging te organiseren. Naast het doel om een gezellige avond met elkaar te hebben, zamelt de vereniging middels een aan de pubquiz gekoppelde loterij ook een geldbedrag in voor de vereniging. #supportyourlocal

Meer weten? Pubquiz Victoria Boys (https://www.victoria-boys.nl/1/722/pubquiz/)

Budoschool Sakura belt alle leden persoonlijk op
Sinds het instellen van de maatregelen tegen Corona zijn ook de activiteiten van Budoschool Sakura gestopt. Om contact te houden met hun leden, hebben ze alle leden persoonlijk gebeld. Om ook te kunnen blijven sporten geven ze op woensdag via Instagram een gemengde jduo/jiu jitsu en op vrijdag op dezelfde manier een kracht- en conditietraining.


 

shutterstock_276831806 shutterstock_276831806