NOC*NSF zet geld opzij voor noodfonds sportclubs

NOC*NSF zet 4 à 5 miljoen euro opzij. De koepel wil hiermee de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus, zo veel mogelijk op te vangen. Dit noodfonds voor sportclubs vormt de start van een groter fonds. NOC*NSF heeft de overheid en andere partners gevraagd om het noodfonds voor sportclubs te steunen. Dit fonds vormt een aanvulling op de huidige regelingen van de overheid.

Noodfonds tegen vrije val sportclubs
NOC*NSF voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg: “De corona-uitbraak brengt, ondanks alle inspanningen, ook de sport in een zorgwekkende situatie. Van sportclub tot ondernemende sportaanbieder iedereen toont een grote inzet. Maar de sector maakt een vrije val van de inkomsten mee, terwijl de kosten doorlopen.

NOC*NSF wil snel de sociale cohesie van de samenleving weer een flinke boost geven. “Wij maken nu geld vrij om de sportinfrastructuur te helpen om deze uitbraak te overleven. Ik vertrouw erop dat onze partners met ons mee zullen doen in dit fonds”, zo stelt Van Zanen.

Lees hier (https://sportzaken.pro/sportclubs-en-bonden/geld-noc-voor-noodfonds-sportclubs/) verder voor meer informatie.

nocnsflogo001 nocnsflogo001