Informatie over toegekende evenementensubsidies en leger vergunningen gemeente Apeldoorn

De coronacrisis heeft op vele sectoren grote invloed, waaronder op uw bedrijf/(sport)organisatie in de evenementensector. Dit betekent helaas veel onduidelijkheid voor u als organisator. Op 23 maart 2020 is bekend gemaakt dat alle bijeenkomsten worden verboden tot in elk geval 1 juni 2020. Er is een mogelijkheid dat deze periode nog verlengd wordt. Wij begrijpen dat dit vragen opwerpt over de evenementensubsidie en de vergunning. 

 

De gemeente Apeldoorn vindt evenementen van groot belang voor de levendigheid, maatschappelijke binding en economische meerwaarde. Daarom hebben wij gezocht naar manieren om organisatoren zo goed mogelijk te ondersteunen. Het college van B&W heeft daarom besloten om op de volgende manier om te gaan met de verstrekte subsidies en betaalde leges voor de vergunningen

 

Toegekende subsidies (publieksevenementen en springplankevenementen) Het is nu nog onduidelijk wanneer evenementen weer mogen worden georganiseerd. In het geval dat het evenement wordt verplaatst naar een andere datum binnen één jaar na de oorspronkelijke datum, blijft de subsidietoekenning gewoon staan. U hoeft in dat geval niets te doen. Wijzigt de opzet en/of begroting van het evenement sterk, laat dit dan aan ons weten via subsidiebureau@apeldoorn.nl  (mailto:subsidiebureau@apeldoorn.nl )

Helaas zullen sommige evenementen helemaal niet door kunnen gaan, ook niet op een later moment. Dat is natuurlijk erg jammer en heeft in sommige gevallen ook financiële gevolgen. Voor de evenementen die géén doorgang kunnen vinden vanwege de coronacrisis, blijft de subsidie toegekend voor de kosten en verplichtingen die al zijn aangegaan. Elk evenement is maatwerk. Wij verzoeken u daarom een e-mail te sturen met inzicht in de reeds gemaakte koste en verplichtingen naar subsidiebureau@apeldoorn.nl. (mailto:subsidiebureau@apeldoorn.nl)

 

Betaalde leges voor vergunningen
De leges voor reeds verleende vergunningen voor evenementen die niet kunnen doorgaan, worden niet opnieuw in rekening gebracht indien het evenement wordt verplaatst naar een ander moment binnen één jaar na de oorspronkelijke datum. U hoeft in dat geval niets te doen.

 

Alle nu nog lopende aanvragen voor evenementen t/m 1 juni worden ingetrokken, waardoor er geen leges te hoeven worden betaald. U hoeft in dat geval niets te doen. 

 

Kan het evenement helemaal niet doorgaan, ook niet op een latere datum? Dan ontvangt u de leges terug. Neem hiervoor contact op met Edwin Linde via apvvergunningen@apeldoorn.nl (mailto:apvvergunningen@apeldoorn.nl)