Eerste reactie gemeente Apeldoorn over de Notitie Gevolgen Coronavirus voor de sportverenigingen in de gemeente Apeldoorn

De Gemeente realiseert zich dat een deel van de sportverenigingen door de Coronacrisis te maken krijgt met liquiditeitsproblemen. Het College heeft op verzoek van de Sportraad Apeldoorn besloten om sportverenigingen die sportaccommodaties huren van de Gemeente Apeldoorn of Accres en problemen ervaren met hun liquiditeitspositie tegemoet te komen.

Verenigingen die daarom verzoeken zal uitstel van betaling van huur, pacht of aflossingen van leningen worden verleend aan de gemeente Apeldoorn. De betrokken verenigingen moeten daarvoor een verzoek indienen via Huub Geelen ( h.geelen@apeldoorn.nl)

 

Accres heeft aangegeven dezelfde lijn als de Gemeente te volgen t.o.v. verzoeken om uitstel van sportverenigingen die accommodaties huren die eigendom zijn van de gemeente Apeldoorn en problemen ervaren met hun liquiditeitspositie. Ook daar moeten de betrokken verenigingen zelf een verzoek neerleggen via Accres, (verhuur@accres.nl).

 

Wij zijn zijn blij met deze eerste stap van de Gemeente Apeldoorn die voor de hele korte termijn wat lucht verschaft, en blijven uiteraard in gesprek over onze andere punten zoals opgenomen in onze Notitie Gevolgen Coronavirus (zie hiervoor de link https://www.sportraad.nl/content/13465/download/clnt/92926_Notitie_VSA_Coronacrisis_29_maart_2020.pdf (https://www.sportraad.nl/content/13465/download/clnt/92926_Notitie_VSA_Coronacrisis_29_maart_2020.pdf)

corona-beperking-sportvisevenementen_306x306_92656 corona-beperking-sportvisevenementen_306x306_92656