Het coronavirus en de juridische gevolgen voor de sport

door Arthur van der Hoeff/SportknowhowXL

De Nederlandse regering heeft op 23 maart de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus aangescherpt. Voor de sport betekent dit dat er tot 1 juni geen vergunningplichtige bijeenkomsten, evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd. Het verbod om sportaccommodaties open te stellen, geldt nog steeds in ieder geval tot en met 27 april.

Als gevolg van de maatregelen van de overheid ligt de georganiseerde sport volledig stil. Gelukkig begrijpt iedereen dat dit een uitzonderlijke situatie is en zien we veel wederzijds begrip. Toch zien we ook dat er zo langzaamaan al vragen komen over de gevolgen van alle maatregelen. Eerder schreef ik op Sport Knowhow XL al over de gevolgen voor de besluitvorming binnen verenigingen nu de algemene vergaderingen in de normale vorm geen doorgang kunnen vinden. In deze bijdrage ga ik in op een andere kwestie die erg actueel is: hoe zit het met de verschillende betalingsverplichtingen nu er in veel gevallen niets kan worden ’geleverd’? 

 

Lees  hier (https://www.sportknowhowxl.nl/achtergronden/sport-en-recht/item/121207/het-coronavirus-en-de-juridische-gevolgen-voor-de-sport) voor.