Boete voor sportclubs als zij niet handhaven?

Sportclubs krijgen geen boete, maar degenen die een afgesloten sportpark betreden. Maar dat blijk je hen niet duidelijk genoeg te kunnen maken, zo blijkt uit een regionale rondgang in Noord-Holland.

 

Op 19 maart jl. reden drie auto’s bij het sportpark Adrichem weg. In de auto’s tien jongeren in trainingspak die een uurtje een balletje hebben getrapt op een veldje verderop.

Geen verbod op sportactiviteiten

Zij wijzen richting de accommodatie van Jong Hercules. De inzittenden zijn door het geopende hek bij De Kennemers naar het hoofdveld gelopen om een balletje te trappen. “Het is dat ik hier aan het werk ben, anders was het afgesloten geweest”, verklaart een man. Hij zegt namens de gemeente de beheerder te zijn maar laat de spelers met rust.

Dat zou aansluiten bij de wens van de Veiligheidsregio Kennemerland. Die zou hebben geadviseerd om sporters op de complexen te gedogen. Daar weet een medewerkster van de afdeling voorlichting niets van. Zij stelt dat er een noodverordening van kracht is. Het beleid zegt niets over een verbod op sporten.

 

Klik hier (https://sportzaken.pro/verenigingsbestuur/boete-voor-sportclubs-bij-niet-handhaven/) voor meer informatie.