Kick-off plan tegen racisme en discriminatie

Ons voetbal is van iedereen, Samen zetten we discriminatie buitenspel

Bij amateurvoetbalvereniging (AVV) Zeeburgia in Amsterdam is in februari het plan ’Ons voetbal is van iedereen’ door de KNVB gepresenteerd. In het bijzijn van jeugdspelers van Zeeburgia, ministers Bruins en Koolmees, de directie van de KNVB, vertegenwoordigers van de media en voetbalpartners werden het proces, de inhoud en de volgende stappen van het plan toegelicht.

- Lees het volledige nieuwsbericht van de KNVB (https://www.knvb.nl/nieuws/themas/diversiteit/59200/kick-plan-tegen-racisme-en-discriminatie-ons-voetbal-van-iedereen)
- Download het volledige plan (https://www.knvb.nl/downloads/bestand/21568/0436-voetbal-van-iedereen)

Ervaart u discriminatie bij uw vereniging?
Neemt u dan contact op met de vertrouwenscontactpersoon van uw vereniging. De contactgegevens zijn te vinden op de verenigingswebsite.

Heeft uw vereniging geen vertrouwenscontactpersoon, neem dan contact op met het meldpunt Klacht voor de sport via onderstaande contactgegevens. Zij kunnen u verder helpen om in contact te komen met een vertrouwens(contact)persoon.

Zie ook www.discriminatie.nl (https://www.discriminatie.nl/#/home)

En het lokale meldpunt discriminatie Artikel 1 NoordOost Gelderland (https://art1-nog.nl/)


Meldpunt Klacht voor de sport
info@sportraad.nl (mailto:info@sportraad.nl) of telefonisch 055-3604570 (maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 - 14.00 uur).

200208LLU0819 200208LLU0819