Voortgang van het Lokaal Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn

door sportformateur Ary Hordijk

We zijn op weg naar een lokaal Sport- en Beweegakkoord! Een prachtige kans om gezamenlijk ambities en dromen op het gebied van sport en bewegen in Apeldoorn waar te maken.

 

Om samen tot een mooi akkoord te komen, hebben op 20 november 2019 en 28 januari jl. al twee zeer goed bezochte bijeenkomsten plaatsgevonden.

Behalve u, hebben daar nog ongeveer 140 enthousiaste personen een bijdrage geleverd. Een ongekend hoge belangstelling die de betrokkenheid binnen de gemeente weergeeft.

 

De kerngroep is momenteel volop bezig met het verwerken van alle bijdragen. Dat gaat resulteren in een Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn. Een akkoord dat enerzijds een visiedocument is voor een periode van vijf tot tien jaar.

Anderzijds gaat dit akkoord leiden tot een eerste samenwerking en uitvoering van acties in 2020 en 2021.

 

De kerngroep heeft door de grote hoeveelheid waardevolle input van een groot aantal organisaties en personen meer tijd nodig dan gedacht om daar op een goede wijze recht aan te doen.

Daarnaast wordt nog besproken hoe niet alleen de samenwerking, maar ook de uitvoering van het akkoord gaat zijn na het moment van ondertekening.

 

De verwachting is dat het concept Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn eind mei gereed is. Dat betekent dat de feestelijke ondertekening in de tweede helft van juni gaat plaatsvinden.

Wij willen u als betrokkene zo goed mogelijk op de hoogte houden van de voortgang. Vandaar ook deze e-mail.

We rekenen er op dat met bovenstaande toelichting uw enthousiasme om een bijdrage aan sport en bewegen voor iedereen in Apeldoorn onverminderd groot blijft. En zien u en/of uw organisatie graag in juni terug als partner en ondertekenaar van het Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn.

 

Voor nu hopen wij u voldoende te hebben geïnformeerd over de actuele ontwikkelingen en de status van het akkoord.

Mocht u onverhoopt nog een vraag hebben, neemt u dan gerust contact op met de kerngroep via het volgende e-mailadres sportakkoord@apeldoorn.nl (mailto:sportakkoord@apeldoorn.nl). Wij informeren u graag.