TeugeRuns4Life 2020 haalt € 1600,- op voor Stichting Hartekind!

Nadat de evaluatie is geweest en de resultaten bekend zijn, kunnen wij u met trots meedelen dat er € 1600,- is opgehaald voor het goede doel met de 5e editie van dit hardloopevent in Teuge. De organisatie (Algemeen Belang Teuge, AV’34 en Ontbijthotel De Slaapfabriek Teuge) heeft op maandagavond 24 februari 2020 een cheque overhandigd aan Marieke de Vries, van Stichting Hartekind.


Nog geen 50 jaar geleden overleden bijna alle kinderen met een aangeboren hartafwijking en werd maar een heel klein percentage volwassen. Sindsdien hebben de behandelmogelijkheden een enorme vlucht genomen. Dit heeft ertoe geleid dat tegenwoordig meer dan 90% van alle kinderen met een aangeboren hartafwijking volwassen wordt.

In Nederland leven er momenteel meer dan 25.000 kinderen en even zoveel volwassenen met een aangeboren hartafwijking. Ondanks de geweldige stappen die gezet zijn de afgelopen 50 jaar zijn we er nog lang niet. Kinderen met een aangeboren hartafwijking moeten een normaal en gezond leven kunnen leiden en voor dat dat zo ver is, is er nog veel werk te verzetten. De artsen moeten complicaties, restafwijkingen, hartritmestoornissen, hartfalen, hersenschade en ontwikkelingsproblemen veel beter leren begrijpen, behandelen en voorkomen. En hiervoor is onderzoek nodig! Stichting Hartekind is in 2008 opgericht door ouders vanuit de patiëntenvereniging aangeboren hartafwijkingen  http://www.aangeborenhartafwijking.nl/  om dit levensbelangrijk onderzoek te financieren. Stichting Hartekind is een CBF erkend goed doel en voldoet aan de strenge eisen die het CBF stelt.

 

Wij zijn als organisatie superblij met de opbrengst en dat we een klein steentje kunnen bijdragen om verder onderzoek te kunnen realiseren.

 

De organisatie was zeer tevreden met het bedrag wat bij elkaar is gebracht door alle wandelaars en hardlopers! Tevens gaat de dank ook uit naar alle vrijwilligers & sponsoren!

De nieuwe datum voor de alweer 6e editie van TeugeRuns4Life & TeugeWalks4Life is al bekend namelijk: zondag 3 januari 2021! U bent (weer) van harte welkom.